Rapid tests από Περιφέρεια Αττικής – ΙΣΑ και σε υπό κατάληψη σχολεία στη Μεταμόρφωση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Rapid tests από Περιφέρεια Αττικής – ΙΣΑ και σε υπό κατάληψη σχολεία στη Μεταμόρφωση

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που διενήργησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης CoViD-19 στον Δήμο Μεταμόρφωσης, στο Γηροκομείο Αθηνών και στα Ιατρεία του Πειραιά, του Κεντρικού και του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Γιατροί και νοσηλευτές, αψηφώντας το κρύο, πραγματοποίησαν από το πρωί περίπου 600 τεστ, εκ των οποίων τα 11 ανιχνεύτηκαν θετικά.   

Την ευθύνη για τον συντονισμό και τη διεξαγωγή της δράσης είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, ο οποίος παρευρέθηκε στον Δήμο Μεταμόρφωσης, μαζί με τον δήμαρχο, Στράτο Σαραούδα και την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα, με προσωπική παρέμβαση του κ. Κεχρή, εξειδικευμένο κλιμάκιο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο και σε παρακείμενο σχολείο, που τελούσε υπό κατάληψη. Όσοι από τους μαθητές και τους γονείς επιθυμούσαν, υπεβλήθησαν σε έλεγχο, σε μια προσπάθεια εντοπισμού ενεργών, αλλά και δυνητικών κρουσμάτων.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Μέλημά μας η ασφάλεια και η υγεία κάθε συμπολίτη μας. Βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε με οποιονδήποτε τρόπο.  Αξιοποιώντας το εργαλείο του προληπτικού ελέγχου, θωρακίζουμε την τοπική κοινωνία και κρατάμε ανοικτό το σχολείο, τη χώρα και την οικονομία. Το φως στο τούνελ είναι ορατό και θα βγούμε όλοι μαζί από αυτό».

Αντιστοίχως, ο Γ. Κεχρής στάθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημόσια υγεία, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί. Σε πλήρη συνεργασία με τους δήμους, αυξάνουμε μέρα με τη μέρα τα σημεία ελέγχου, για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Πληροφορούμενοι, μάλιστα, από τον δήμαρχο ότι σε διπλανό σχολείο πραγματοποιείτο κατάληψη, και αφού ήλθαμε σε επαφή με τους μαθητές εντός του σχολείου και με μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, δώσαμε αμέσως εντολή να μεταφερθεί κινητό κλιμάκιο για την πραγματοποίηση in situ ελέγχου. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα της Αυτοδιοίκησης. Αντιλαμβανόμενοι τη δημιουργία συνθηκών συνωστισμού, και σεβόμενοι πλήρως το ιδιάζον της περίπτωσης, ενεργοποιήσαμε τα αντανακλαστικά μας με αμεσότητα, ασφάλεια και ακρίβεια. Θα συνεχίσουμε με δύναμη και αισιοδοξία τη θωράκιση της Αττικής έναντι της CoviD-19».          

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Σ. Σαραούδας, τόνισε από την πλευρά του: Για μια ακόμη φορά ο Δήμος  μας διεξήγαγε δωρεάν ελέγχους με rapid tests από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γ. Κεχρή, για την άψογη διοργάνωση της δράσης, καθώς και την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, που είναι εδώ μαζί μας. Ευχαριστώ, επίσης, τους συμπολίτες μου για τη μαζική τους συμμετοχή και φυσικά για την τήρηση όλων των προληπτικών οδηγιών. Άλλωστε μόνο με προσοχή, εγρήγορση και αντίστοιχες πρωτοβουλίες μπορούμε να δώσουμε τέλος στην πανδημία».

Επισημαίνεται, ότι όσοι προσέλθουν για έλεγχο θα πρέπει να φορούν μάσκα και να έχουν διαθέσιμο τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους, ενώ όσοι είναι εμβολιασμένοι μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση αποτελέσματος από το https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19. Η πραγματοποίηση των rapid test θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και την επόμενη εβδομάδα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet