Μεταμόρφωση: Ενεργές εστίες φωτιάς στο εργοστάσιο – Κανονικά η κυκλοφορία
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μεταμόρφωση

Μεταμόρφωση: Ενεργές εστίες φωτιάς στο εργοστάσιο – Κανονικά η κυκλοφορία

Κανονικά πραγματοποιείται πλέον η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία από το πρωί του Σαββάτου 15/8 είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Αρχικώς, η τροχαία είχε διακόψει πλήρως την κυκλοφορία, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιείτο από δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Τελικώς, το μεσημέρι της Κυριακής οι αρχές έδωσαν κανονικά στην κυκλοφορία όλο το πλάτος του οδικού άξονα.

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται στο εσωτερικό του εργοστασίου, παρότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες. Ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου έχει καταρρεύσει τελείως, ενώ η προσπάθεια της πυροσβεστικής εστιάζει πλέον στην πλήρη κατάσβεση των ενεργών εστιών.

Οι μετρήσεις του ΕΑΑ

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών του Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), έως το απόγευμα του Σαββάτου οι έλεγχοι στην ατμόσφαιρα της Αττικής έδειξαν τα εξής:

  • Στο βόρειο, ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Λεκανοπεδίου δεν καταγράφηκε κάποια επιβάρυνση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας. 
  • Στο δυτικό-νοτιοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου καταγράφηκαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα, μετά τις 9 το πρωί. Ενδεικτικά στις περιοχές Χαϊδαρίου και Κερατσινίου, η μέση συγκέντρωση για το διάστημα 9:00-17:00 ήταν κατά περίπου 40% αυξημένη σε σχέση με το σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο. 
  • Επιπλέον, σε θέση μέτρησης πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του Περιστερίου, καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ιδίως μετά τις 15:00 τα οποία πιθανώς επηρεάζονται και από σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet