Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Δήμου Μεταμόρφωσης
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Δήμου Μεταμόρφωσης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης η παρουσίαση και διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), παρουσία του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, των αντιδημάρχων, της προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρεσιακών παραγόντων, μελετητών-συγκοινωνιολόγων και κατοίκων της Μεταμόρφωσης.

Ο κ. Στρ. Σαραούδας, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι: «Το ΣΒΑΚ πρέπει να αντιμετωπιστεί -και αντιμετωπίζεται- όχι ως σημαία ευκαιρίας ή πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά ως προσφορά για τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και φυσικά την οικονομία της Μεταμόρφωσης. Για αυτό άλλωστε είστε σήμερα εδώ. Γνωστοί και ικανότατοι επιστήμονες εκπόνησαν το συγκεκριμένο προσχέδιο, το ΣΒΑΚ, ωστόσο θα ήταν επιεικώς λανθασμένη η εφαρμογή του χωρίς τις απόψεις και εμπειρία σας. Να γίνει κάτι για εσάς χωρίς εσάς, από τη στιγμή μάλιστα που είστε -και είμαστε- οι τελικοί χρήστες».

«Εμείς άλλωστε θα ζήσουμε με αυτές τις αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Αυτό που, λοιπόν, σας ζητώ, είναι να ακούσετε με προσοχή την παρουσίαση του συγκεκριμένου προσχεδίου και να μας καταθέσετε τις απόψεις σας. Τις χρειαζόμαστε. Για να μην υπάρξουν παραλείψεις. Για να αποφύγουμε λάθη. Για να πετύχουμε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα», τόνισε εμφατικά ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης.

Μετά την παρουσίαση του ΣΒΑΚ, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος, με τους πολίτες να καταθέτουν τις απόψεις τους, οι οποίες καταγράφηκαν από τους παρόντες επιστήμονες.

Η διαβούλευση και η καταγραφή των απόψεων των κατοίκων της Μεταμόρφωσης συνεχίζεται μέσω του ιστοτόπου svakmetamorfossi.gr, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες οι λεπτομέρειες του ΣΒΑΚ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet