Προκαταρκτική συζήτηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στη Μεταμόρφωση
Ποιότητα Ζωής

Προκαταρκτική συζήτηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στη Μεταμόρφωση

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Μεταμόρφωσης ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. Μια συζήτηση που έγινε σε ήπιο κλίμα, αλλά τελικώς αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να εμπλουτιστεί με νέες προτάσεις από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας, αλλά και φορέων του Δήμου.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο δήμαρχος, Μιλτιάδης Καρπέτας, καταγράφοντας τη σημερινή εικόνα, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα, ενώ ακολούθησε η ανάπτυξη των προβλεπόμενων παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς της πόλης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον δήμαρχο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Δήμο, «αλλά με κανόνες και όρους» όπως σημείωσε, καθώς και στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Από πλευράς μειοψηφίας, η επικεφαλής της παράταξης Πάλη για την Πόλη μας, Χαρίκλεια Νικολοπούλου, είπε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει «όλα όσα θα θέλαμε για τον Δήμο», αλλά πρόσθεσε ότι μοιάζει περισσότερο με «φιλολογικό κείμενο», προτρέποντας τη δημοτική Αρχή να εστιαστεί σε 4-5 μεγάλα θέματα που θα μπορούσε να επιλύσει έως το τέλος της θητείας της.

Ο κ. Ευστράτιος Σαραούδας, επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, ανέφερε ότι το Ε.Π. αποτελεί «αντιγραφή» του αντίστοιχου προγράμματος του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, συμφωνώντας ωστόσο ότι περιλαμβάνει πολλά αναγκαία για τη Μεταμόρφωση στοιχεία, όπως το νέο δημαρχείο, τους καινούργιους αθλητικούς χώρους, τους παιδικούς σταθμούς, κ.λπ.

Ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος, χαρακτήρισε το Ε.Π. ως τις «ράγες» πάνω στις οποίες θα κινηθεί το «τρένο» της ανάπτυξης του Δήμου, συμπληρώνοντας ότι η απουσία του τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησε προβληματικές καταστάσεις στη Μεταμόρφωση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση γι’ αυτό θα καθορίσει και το πόσο χρήσιμο θ’ αποδειχθεί για την πόλη, καλώντας τη δημοτική Αρχή «ν’ ανοίξει τη συζήτηση», ώστε να συμμετάσχουν σε αυτήν πολίτες και φορείς της Μεταμόρφωσης.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Εμμανουήλ Πετάσης, ο οποίος παρατήρησε ότι οι δήμοι λειτουργούν ως επιμέρους «συλλογικοί καπιταλιστές», αναλαμβάνοντας ο καθένας έναν συγκεκριμένο ρόλο στην επενδυτική αναδιάταξη που επιχειρείται στη χώρα. Επισήμανε ότι «αειφόρος ανάπτυξη και βιωσιμότητα είναι όροι παράλληλοι με τον καπιταλισμό», ενώ σημείωσε ότι πουθενά στον κόσμο η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δεν έχει βελτιώσει τις συνθήκες για τους εργαζόμενους. Δηλώνοντας αντίθετος στο Ε.Π., που όπως είπε μετατρέπει τον Δήμο σε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανέλυσε την άποψη του ΚΚΕ για «την ανάπτυξη από τα κάτω προς τα πάνω».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet