Σε συστράτευση ενάντια στη δημιουργία mall καλεί η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Σε συστράτευση ενάντια στη δημιουργία mall καλεί η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης, με το Πράσινο Κίνημα, Γιάννης Δελής, καλεί τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου -φορείς και συλλογικότητες- αλλά και κάθε ενεργό πολίτη που ανησυχεί για το μέλλον της Μεταμόρφωσης να συστρατευθεί στο «ΟΧΙ ΣΤΟ MALL», της παράταξης Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη, ώστε να σταματήσει η δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου (mall) στην περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Το Πράσινο Κίνημα, ήδη από τον Μάιο ξεκίνησε τον αγώνα του κατά της δημιουργίας «φαραωνικού» mall, επισημαίνοντας την ανάγκη συγκρότησης ισχυρού μετώπου κατά του εμπορικού κέντρου εκτάσεως 50.000 τ.μ., που όπως προβλέπεται θα είναι κατά 8.000 τετραγωνικά μεγαλύτερο από του Αμαρουσίου. Μάλιστα, από το εμπορικό κέντρο το 50% και παραπάνω των τετραγωνικών μέτρων θα ενοικιαστούν σε καταστήματα με σκοπό την δημιουργία πολυχώρων διασκέδασης.

Η πρώτη κίνηση αντίστασης είχε θετικό αποτέλεσμα ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω αγώνας και μαζικότερη κινητοποίηση. 

Όπως τονίζει ο κ. Δελής: Η λειτουργία του Mall θα είναι καταστροφική για τον τόπο μας αφού θα πλήξει βαρύτατα:

Πρώτον, τους επαγγελματίες της περιοχής, οδηγώντας τους σε λουκέτο την ώρα που βλέπουμε ότι  ήδη από φόρους και τις μειώσεις στον τζίρο τους, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Δεύτερον: Θα πλήξει τους ιδιοκτήτες  που νοικιάζουν τα ακίνητά τους και  θα υποστούν ισχυρό πλήγμα, καθώς τα ακίνητα θα χάσουν την αξία τους ή στην καλύτερη περίπτωση θα υποβαθμιστούν και θα μείνουν ανοίκιαστα.

Τρίτον: Όσον αφορά το περιβάλλον, σύμφωνα με τα διεθνή παραδείγματα, θα καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος «Πράσινου» αφού στα σχέδια προβλέπονται μόνο λίγα δεκάδες μέτρα Πράσινου και δέντρων και το μεγαλύτερο μέρος θα τσιμεντοποιηθεί. Και όλα αυτά την ώρα που προβάλλεται έντονα η ανάγκη λιγότερης τσιμεντοποίησης της Αττικής και ειδικότερα της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής που θα υποστούν οι επόμενες γενιές με τις πολιτικές έλλειψης σεβασμού στο περιβάλλον.

Τέταρτον: Το ήδη βεβαρυμένο οδικό δίκτυο της Μεταμόρφωσης, από την Εθνική και την Αττική Οδό, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες της Μεταμόρφωσης, που ζουν σε μία πόλη  που οι εναλλακτική τρόποι μετακίνησης όπως το ποδήλατο είναι απαγορευτική και η μετακίνηση των ΑμεΑ γίνεται μετά εμποδίων.

Πέμπτον: Αντί αυτού, σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, να γίνει ένας Πολυδύναμος Αθλητικός – Πολιτιστικός Χώρος, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με το διπλανό γήπεδο, που το μοιράζονται οι ομάδες των δύο Δήμων.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να γίνει ένα Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, με χώρους αναψυχής, παιδικές χαρές, οδικής εκπαίδευσης κ.ά. ανοικτό για τους δημότες του Δήμου, αλλά και των γειτονικών περιοχών, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Σχετικά με τα επιχειρήματα της δημοτικής Αρχής περί «νέων θέσεων εργασίας», τονίζουμε ότι είναι μία ξεκάθαρη επίφαση ανταποδοτικότητας αφού για κάθε θέση εργασίας των 400 ευρώ, θα κλείνουν 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν από μία οικογένεια.

Για όλα τα παραπάνω η παράταξή μας δηλώνει αντίθετη στη λειτουργία του καταστροφικού εμπορικού κέντρου και στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και καλεί τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές  τους και να  δυναμώσουν το ΟΧΙ στο Mall.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet