Νέα Πορεία: «Λάκισε» ο δήμαρχος από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης για το κτήμα Κουτσουμπέλη
Πολιτική

Νέα Πορεία: «Λάκισε» ο δήμαρχος από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης για το κτήμα Κουτσουμπέλη

«“Λάκισε” ο δήμαρχος από το Δημοτικό Συμβούλιο για το κτήμα Κουτσουμπέλη» τονίζει η παράταξη Νέα Πορεία Μεταμόρφωση για το τι συνέβη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που διεξήχθη τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.

Η παράταξη του τ. δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα επισημαίνει τα εξής:

Πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν στον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Χτες, 18 Νοεμβρίου 2019, μετά από πρωτοβουλία της Νέας Πορείας και του κ. Δημήτρη Ρεντζή, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης την αγορά του κτήματος Κουτσουμπέλη, που πολέμησε μανιασμένα ο κ. Στράτος Σαραούδας όλο το τρίμηνο μετά τις εκλογές και εξακολουθεί να την υπονομεύει και σήμερα.

Στην πολύωρη συζήτηση του θέματος, ο δήμαρχος από τη μία ισχυριζόταν ότι θέλει και θα αγοράσει το κτήμα Κουτσουμπέλη κι από την άλλη ψέλλιζε διάφορα ακατάληπτα, αντιφατικά και παραπλανητικά, μαζί με χονδροειδή ψέματα που επιβεβαίωναν το αντίθετο.

Βαθειά άγνοια; Παγίδευση από επιτήδειους; Ή καταχθόνια και ύποπτη πρόθεση ματαίωσης της αγοράς, που δεν έχει την τόλμη να ομολογήσει;

Όπως και να έχει, το κτήμα Κουτσουμπέλη κινδυνεύει να χαθεί για τον Δήμο.

Το ίδιο κινδυνεύει και το κτήμα Λαμπάκη – Κουμπούρη.

Δύο ακίνητα μοναδικής και ανεκτίμητης αξίας για το μέλλον της πόλης.

Η νέα δημοτική Αρχή φαίνεται ότι είναι τόσο ανίκανη που είναι ικανή να χάσει και τα έτοιμα.

Για την ιστορία: ο δήμαρχος και η παράταξή του, ακόμα και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποχώρησαν από την συνεδρίαση για να μην ψηφίσουν αυτό που λένε ότι θέλουν να κάνουν.

Μαζί και ο συνέταιρος τους κ. Βασίλης Καραβάκος.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε και οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Πορείας, οι τρεις της Πολιτείας Πολιτών του κ. Σ. Νάνου, οι δύο της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ρεντζής, σύνολο 14 δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή η απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις για την αγορά του κτήματος Κουτσουμπέλη.

Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές. Αλλά αν δεν παραδεχτεί το λάθος του και συνεχίσει τα περίεργα και αλλοπρόσαλλα που πρόβαλε στη συζήτηση, θα υπονομεύσει στην πράξη την αγορά.

Από την πλευρά μας μία τέτοια εγκληματική πολιτική, για το μέλλον της πόλης, θα πολεμηθεί με όλα τα μέσα.

Η Νέα Πορεία εκφράζει την ικανοποίησή της για την υπεύθυνη και σθεναρή στάση των παρατάξεων και του κ. Δημήτρη Ρεντζή που ενήργησαν και ψήφισαν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και της κοινωνίας, μακριά από ύποπτες επιδιώξεις και σκοτεινά συμφέροντα.

Υ.Γ.1: Διευκρινίζεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό, ως προς το τίμημα.

Υ.Γ.2: Η απόλυτη πλειοψηφία γίνεται ευρύτερη, αν ληφθεί υπ’ όψη ότι ένας δημοτικός σύμβουλος είχε κώλυμα συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet