Συμμαχία Πολιτών: Στην Καρδίτσα βρήκε την ακριβή «λύση» ο Δήμος Μεταμόρφωσης για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων!
protothema.gr
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Στην Καρδίτσα βρήκε την ακριβή «λύση» ο Δήμος Μεταμόρφωσης για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων!

«Οι περίεργες συμπεριφορές της διοίκησης του Δήμου Μεταμόρφωσης σε σχέση με οικονομικά ζητήματα και κυρίως με τις απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται» υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, με επικεφαλής τον Βασίλη Καραβάκο. Αυτή τη φορά τη «σκυτάλη» πήρε, όπως λέει, το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ), «μία ακόμα ευκαιρία που προσφέρει η κυβέρνηση σε ευεπίφορους στη σπατάλη αυτοδιοικητικούς», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Έτσι για δουλειές λίγων χιλιάδων ευρώ δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες, με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης που προκαλούν πολλά ερωτηματικά».

Όπως καταγγέλλει η παράταξη, ο Δήμος Μεταμόρφωσης, με απόφαση του δημάρχου του, κ. Στράτου Σαραούδα, αναθέτει σε μία εταιρεία από την Καρδίτσα, την οποία μάλιστα προσκάλεσε να καταθέσει προσφορά, στο ανώτατο ποσό της απευθείας ανάθεσης, δηλαδή 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Το ένα σκέλος είναι το οικονομικό της υπόθεσης, τονίζει η Συμμαχία Πολιτών και το άλλο σκέλος είναι η πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε ένα τεχνικό γραφείο από την Καρδίτσα. Μαλιστα, επισημαίνει, ότι όπως προκύπτει και από την ιστοσελίδα του εν λόγω γραφείου, δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εκδίδοντας άδειες, κάνοντας ανακαινίσεις, προγράμματα «εξοικονομώ» και άλλα συναφή με το αντικείμενό του έργα.

«Είναι απορίας άξιο που βρήκε το συγκεκριμένο γραφείο ο κ. Σαραούδας και το προσκάλεσε να καταθέσει προσφορά. Ποιος του έκανε τη σύσταση; Κομματικός, κυβερνητικός ή αυτοδιοικητικός παράγοντας; Κάποιος ιδιώτης μήπως από τον χώρο της “αγοράς”;» αναρωτιέται η παράταξη και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς και σε αυτή την υπόθεση έχουμε μια “γαλαντόμα” διαχείριση δημόσιων πόρων, με προβληματικές διαδικασίες, κάτι που έχει επαναληφθεί και σε προηγούμενες αναθέσεις και διαγωνισμούς του Δήμου Μεταμόρφωσης. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αλλάξει πορεία. Έχει αρχίσει επικίνδυνα να μοιάζει στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Το γεγονός ότι σε κρίσιμες ψηφοφορίες βρίσκει την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πλευρό της δεν δικαιολογεί την υιοθέτηση παρόμοιων με το παρελθόν πρακτικών, ειδικά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet