Διαδικτυακές πολιτιστικές δράσεις για Μάρτιο και Απρίλιο από τον Δήμο Μεταμόρφωσης
Πολιτισμός

Διαδικτυακές πολιτιστικές δράσεις για Μάρτιο και Απρίλιο από τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Η δημοτική αρχή ενημερώνει το κοινό για το πρόγραμμα των διαδικτυακών πολιτιστικών δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης, στις 12 και 19 Μαρτίου, αλλά και στις 2 Απριλίου.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι όλες οι δράσεις θα μεταδοθούν από το κανάλι του Δήμου στο Youtube.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν οι εξής πολιτιστικές δράσεις:

12/3/2021 και ώρα 20:00 – Διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΕΣ» – Καλεσμένος ο ερευνητής λαογραφικών θεμάτων κ. Ερωτόκριτος Τζίτζιφας.

Προπολεμικά έθιμα, ο κύκλος του χρόνου, η αναγέννηση της φύσης, αναδιανομή κοινωνικών ρόλων στις γιορτές των απόκρεων και πολλά άλλα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κ. Νικόλαο Ζυγούνα, αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, φιλόλογο και κ. Δημοσθένη Χρ. Σταυριανό, υπεύθυνο Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού, βαρύτονο.

19/3/2021 και ώρα 20:00 – Παρουσίαση του βιβλίου «Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ» του Γιάννη Αγγελή.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας, κοινωνικός λειτουργός και ψυχοθεραπευτής κ. Γιάννης Αγγελής. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κ. Νικόλαο Ζυγούνα, αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, φιλόλογο και κ. Δημοσθένη Χρ. Σταυριανό, υπεύθυνο Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού, βαρύτονο.

Απόσπασμα του βιβλίου:

«Σε ανύποπτες στιγμές σκέφτομαι αυτόν τον τόπο. Πώς τον έχουμε καταντήσει έτσι; Ένα εγκαταλειμμένο νεκροταφείο είναι και τίποτα περισσότερο. Ξέρεις όμως γιατί συνέβη αυτό; Γιατί κανείς ποτέ δεν θέλησε να συναντήσει πραγματικά τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τους άλλους. Γιατί όλοι μέσα μας βρίσκονται τελικά. Κάθε φορά που ήταν έτοιμο να συντελεστεί το θαύμα το αποφεύγαμε. Κρυβόμασταν σε κόμματα και οργανώσεις. Σε ιδεολογίες και σχέδια επί σχεδίων, έχοντας την ψευδαίσθηση πως κατέχουμε μόνο εμείς την απόλυτη αλήθεια. Σε αυτήν τη χώρα περιμέναμε να αλλάξει πρώτα ο άλλος και στο τέλος δεν άλλαξε κανείς».

2/4/2021 και ώρα 20:00 – Παρουσίαση του βιβλίου «ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΦΕΛΛΩΝ…» του Παύλου Ανδριά.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Παύλος Ανδριάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κ. Νικόλαο Ζυγούνα, αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – φιλόλογο και κ. Δημοσθένη Χρ. Σταυριανό, υπεύθυνο Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού, βαρύτονο.

Σύνοψη του βιβλίου:

«Σε μια κοινωνία που ό,τι δηλώσεις είσαι και που βασιλεύουν οι λεγόμενοι “φελλοί”, κάποιοι… αναζητούν την τύχη τους. Πώς αντιδρά άραγε κάποιος πρώην “τακτοποιημένος” με ρόλεξ και τζιπ, καταχρεωμένος, που νομίζει όμως πως είναι πλούσιος, όταν μείνει χωρίς δουλειά; Άραγε, συνειδητοποιεί το λάθος του; Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αυτοπεριορισθεί; Ψάχνει μετά μανίας για νέα δουλειά; Τι κάνει; Πώς θα τον αντιμετωπίσει ο κύκλος του; Θα τον απορρίψει; Δύσκολα ερωτήματα για σύγχρονους “πρίγκιπες” και “πριγκίπισσες”, τώρα που η φτώχια κατάντησε να είναι ντροπή και ποινικό αδίκημα.

»Αλήθεια, πώς ένας νεόπτωχος θα αποκτήσει μια αρμόζουσα θέση βρε αδελφέ σ’ αυτή την κοινωνία; Πώς να ζήσει, ωιμέ, χωρίς Κολωνάκι και Μύκονο; Ένας άνθρωπος καταθέτει την ψυχή του και βρίσκει τη δύναμη να φωνάξει, “Τολμώ! Άρα υπάρχω…” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet