Μεγάλη αθλητική γιορτή στις Γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων
Αθλητισμός

Μεγάλη αθλητική γιορτή στις Γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων

Η Νέα Ιωνία υποδέχτηκε χθες, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, εκατοντάδες δρομείς, μικρούς και μεγάλους, σε έναν αγώνα δρόμου ειδικά αφιερωμένο στους Πρόσφυγες της Μ. Ασίας, που ήρθαν μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν το 1923, στους συνοικισμούς της Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνος.

Ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» ολοκληρώθηκε επιτυχώς, καθώς διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες ανταπεξήλθαν πλήρως στις απαιτήσεις της ημέρας και έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ν. Ιωνίας.

Η επιτυχημένη διοργάνωση -όπως προσθέτει- οφείλεται στην άψογη συνεργασία των συνδιοργανωτών και συγκεκριμένα του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Νέας Ιωνίας, της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής-Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος, του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) και του Γυμναστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, βρέθηκε στο σημείο εκκίνησης, όπου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αλλά και στον τερματισμό, όπου βράβευσε τους διακριθέντες. Τον 5ο Αγώνα Δρόμου παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παρατάξεων και πολιτιστικών σωματείων της πόλης.

Στο μήνυμά της μετά τη λήξη του  5ου Αγώνα Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων η κ. Θωμαΐδου δήλωσε:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους διοργανωτές του 5ου Αγώνα Δρόμου “Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων”. Η σημερινή διοργάνωση έχει διττό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τη βαθιά ιστορία μας, αλλά και προάγοντας τον αθλητικό τρόπο ζωής.

»Οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι δρομείς απέδειξαν ότι, με ομαδική δουλειά και προσήλωση, η Νέα Ιωνία μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα. Με σεβασμό στο παρελθόν μας, με προσαρμογή στις ανάγκες του παρόντος και υπηρετώντας τις επιταγές του μέλλοντος για την πόλη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet