Με επιτυχία διεξήχθησαν οι 33οι Αγώνες Δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας»
Αθλητισμός

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι 33οι Αγώνες Δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 οι 33οι ετήσιοι αγώνες δρόμου, των 1.500 μ. και 10.000 μ. που ήταν αφιερωμένοι στους 22 πατριώτες που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Καλογρέζας το Μάρτιο του 1944.

Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας και ο Σύλλογος Στίβου «Ανατολή» που είχαν φροντίσει για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Από νωρίς το πρωί το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους αθλητές, δίνοντας έναν έντονα δρομικό τόνο στην ημέρα.

Με την υποστήριξη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, της Αστυνομίας Ν. Ιωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας Ν. Ιωνίας και των πολλών εθελοντών, η διαδρομή των αγώνων ήταν, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας, ασφαλής για τη διέλευση των δρομέων. Επίσης, υπήρχε ιατρική υποστήριξη από ασθενοφόρο, ιατρό και νοσηλευτή.

Η διαδρομή των 10.000 μ. είναι μετρημένη και πιστοποιημένη. Υπήρχε σηματοδότηση ανά χιλιόμετρο. Σε δύο σημεία της διαδρομής υπήρχε έλεγχος διέλευσης των δρομέων. Σε δύο επίσης σημεία υπήρχε σταθμός νερού.

Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλαν: στα 1.500 μ. η αθλήτρια του Συλλόγου «Ανατολή» Βασιλική Βασιλείου και στα 10.000 μ. ο αντιδήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας (και δρομέας) Θοδωρής Μανωλεδάκης.

Στη φετινή διοργάνωση υπήρξε συμμετοχή αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου Στίβου Τυφλών (ΑΣΣΤΥ), που με τον αγώνα τους τίμησαν το Μπλόκο. Τερμάτισαν κατά σειρά: ο Στέργιος Σιούτης με συνοδό του τον Αλέξανδρο Πιπέρη, σε χρόνο 52.44, η Ιταλίδα (τυφλή δρομέας) Γκουενταλίνα Ταϊέτι με συνοδό της τον Παναγιώτη Τσατσακλά, σε χρόνο 58.38 και ο Νίκος Τσατσακλάς με συνοδό του την Αναστασία Δεκαβάλα, σε χρόνο 1:04.30.

Στο τέλος των απονομών έγινε κλήρωση για το έπαθλο «του αθλητή που δεν νίκησε». Κληρώθηκε ο δρομέας Νικόλαος Γκόκας, ο οποίος τερμάτισε στα 10.000 μ. σε χρόνο 46.03.29.

Όλοι οι δρομείς που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν έλαβαν ένα αναμνηστικό δίπλωμα, καθώς και τα προσφερθέντα είδη της Coca Cola – Τρία Έψιλον που για πολλά χρόνια καλύπτει τη διοργάνωση του Μπλόκου. Ο πρώτος και η πρώτη νικήτρια κάθε αγώνα, καθώς και οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας έλαβαν κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας ηλικίας έλαβαν μετάλλιο και από ένα βιβλίο, που ήταν προσφορά του αθλητικογράφου Ηρακλή Αθανασόπουλου. Τίτλος του βιβλίου «Μαραθώνιος και Μαραθώνας».

Στο Στάδιο παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος κ. Γκότσης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθυμαρίτου και κ. Χατζηϊωάννου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ και δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αμανατίδης και κ. Καρυπίδης, ο πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας, κ. Βελλιανίτης, ο πρόεδρος της ΔΙΑΠΕ, κ. Δαρμογιάννης.

Από τους εθελοντές που παραβρέθηκαν στους 33ους αγώνες την Κυριακή και βοήθησαν στα σημεία ελέγχου της διαδρομής, εντός και εκτός Σταδίου περιλαμβάνονται: δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ν. Ιωνίας, Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ο νοσηλευτής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Γιάννης Παγκράτης, οι γυμναστές του ΟΠΑΝ με τον πρόεδρ,ο κ. Αμανατίδη και τον αντιπρόεδρο, κ. Καρυπίδη, οι Σύλλογοι: Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, Σύλλογος Μικρασιατών «Η Καππαδοκία», Ρουμελιώτικη Εστία, ΔΙΑΠΕ, ΦΟΝΙ, Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, 1ο Σύστημα Προσκόπων, οι μεμονωμένοι εθελοντές: Ωρολογάς Παντελής, Γεωργούδης Δημήτρης, Φτούλης Δημήτρης, Ζαράνη Ρένα, Χαντζίκος Λάμπρος, Αντωνιάδης Νίκος, Χομπά Χρυσούλα, Χομπάς Νίκος, Παπαδόπουλος Πρόδρομος, Τσαγκαράκη Νάνση, Πίτσιος Γιάννης, Πίτσιου Δώρα, Χαρμανίδης Γιάννης, Πηλιχού Κική, Κουφάκος Χάρης, τα μέλη του Δ.Σ., οι προπονητές και τα απλά μέλη του Συλλόγου «Ανατολή».

Ως προς τα αποτελέσματα στην γενική κατάταξη οι πρώτες θέσεις:

  • Στα 1.500 μ. Άνδρες: Βλάχος Γεώργιος – 4.35.13 («Σπύρος Λούης» Κορυδαλού), Αθανάσιος Ρούστας – 4:39.28 (ΑΓΣ «Ανατολή»), Αντριάνο Πιριου – 4.54.16 (Τυχαίος Γ.Σ.) και στις Γυναίκες: Μαργαρώνη Εμμανουέλα (ΑΣΕ Δούκα) – 5.16.8, Ηλιάνα Κουκούτση – 5.26.06 (ΑΣΟΧ Φοίβος), Βερονίκη Μπουγά – 5.44.51 (Α.Ο. «Σπύρος Λούης»).
  • Στα 10.000 μ.  Άνδρες: Ακριτίδης Χρύσανθος – 35.48.92, Στώικος Θωμάς – 38.35.48 (Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς), Πατρίκιος Γεράσιμος – 38.37.08 (Σύλλογος Δρομέων Κεφαλλονιάς) και στις Γυναίκες: Σαμπατακάκη Χριστίνα – 44.10.70 (Σ.Α. Κολεγίου Αθηνών), Γούπου Τάνια – 44.44.20 (ΑΓΣ «Ανατολή»), Κωστίδου Στεργιανή – 46.35.44 (ανεξάρτητη).

Οι ενδιαφερόμενοι για τα αναλυτικά αποτελέσματα κατά σειρά τερματισμού και κατά κατηγορία μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΑΝ και του Συλλόγου «Ανατολή».

Με ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων τιμώντας τη μνήμη των 22 εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet