Έκτακτοι έλεγχοι από δημοτικούς αστυνόμους στη λαϊκή αγορά Καλογρέζας
Επιχειρήσεις – Αγορά

Έκτακτοι έλεγχοι από δημοτικούς αστυνόμους στη λαϊκή αγορά Καλογρέζας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, σε έκτακτους ελέγχους στη λαϊκή αγορά στην περιοχή της Καλογρέζας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από 23/03/2020 έως 30/04/2020 και συνοψίζονται στα ακόλουθα:

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε γενικώς εναρμόνιση με όσα ορίζει η νομοθεσία, υπακοή σε συστάσεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκαν παράνομοι μικροπωλητές. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ήρθε σε επικοινωνία με την επόπτρια της λαϊκής, προκειμένου να συνεχιστεί η παρούσα συνεργασία προς όφελος των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα για τις λαϊκές έχουν ως εξής:

  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
  • Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
  • Οι καταναλωτές οφείλουν να μη συνωστίζονται και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που ισχύουν σε όλες τις συναλλαγές (τήρηση αποστάσεων, χρήση γαντιών κ.λπ.).
  • Όλοι οι συμμετέχοντες (πωλητές και καταναλωτές) θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις συστάσεις – παρατηρήσεις των εποπτών των λαϊκών αγορών.

«Παραμένουμε στο πλευρό του δημότη και προσδοκούμε την ευαισθητοποίηση όλων, προκειμένου να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνιος Καρβουνιάρης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet