Έξι συλλήψεις σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής – Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές και ληστεία
Κοινωνία

Έξι συλλήψεις σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής – Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές και ληστεία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ηρακλείου Αττικής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το πρωί της 1ης Ιουλίου 2024 στη Νέα Ιωνία και το Νέο Ηράκλειο, έξι άτομα (πέντε αλλοδαποί και ημεδαπός) για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπές και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας εντός εγκαταλελειμμένων οικημάτων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οικήματα στη Νέα Ιωνία και στο Νέο Ηράκλειο όπου εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα εν λόγω οικήματα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 20 γραμμ. κάνναβης διαχωρισμένα σε 18 νάιλον συσκευασίες,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • μαχαίρι,
  • κατσαβίδι,
  • τρίφτης,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών και
  • το χρηματικό ποσό των 415 ευρώ.

Επιπρόσθετα, μετά από έλεγχο κλιμακίου του ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω οικήματα ηλεκτροδοτούνταν παράνομα.

Από τη συλλογή και αξιολόγηση των δεδομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, εξιχνιάστηκε η συμμετοχή δύο εκ των συλληφθέντων σε τέσσερις κλοπές και ληστεία.

Επισημαίνεται ότι, οι πέντε εκ των συλληφθέντων έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ δύο εξ αυτών διώκονται με καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet