Αγώνες επιχειρηματολογίας διεξήχθησαν από το 5ο Λύκειο Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Αγώνες επιχειρηματολογίας διεξήχθησαν από το 5ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

Το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2016, υλοποίησε αγώνες επιχειρηματολογίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, «Dispute, Discuss, Develop».

Το Λύκειο υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Vigo της Ισπανίας, το Szeged της Ουγγαρίας και τη  Bauska της Λετονίας. Οι μαθητές επιχειρηματολόγησαν σχετικά με τη χρήση των web 2.0 εργαλείων στην επίσημη εκπαίδευση. Στους ρητορικούς αγώνες των εθνικών ομάδων, η ομάδα του 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας κατέλαβε την 1η θέση – για τρίτη φορά – νικώντας στον ημιτελικό την ομάδα της Ουγγαρίας και στον τελικό την ομάδα της Ισπανίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Σάββας Κωτσάκης, Χριστίνα Λαμπροπούλου, Κώστας Μερτζανάκης, Ειρήνη Μπάκου και Ευτυχία Σπανού. Ανάμεσα στους καλύτερους ομιλητές της διοργάνωσης διακρίθηκαν η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Ειρήνη Μπάκου και ο Σάββας Κωτσάκης, μαθητής της Α΄ Λυκείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας, αλλά και την καλλιέργεια δεσμών φιλίας ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας.
  • Παρουσίαση παραδοσιακών οργάνων και χορών από την ομάδα του Χορευτικού Εργαστηρίου  της Νέας Ιωνίας.
  • Παράλληλα, οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων του Εργαστηρίου χόρεψαν ελληνικούς χορούς στο χώρο του σχολείου μας.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά και την Ακρόπολη.
  • Επίσκεψη και παρατήρηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Το σχολείο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την υποστήριξή του στην οργάνωση του Προγράμματος και ειδικότερα τον δήμαρχο Ηρακλή Γκότση για την παρουσία του στην τελετή υποδοχής των προσκεκλημένων. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ Λουκά Χριστοδούλου και τους υπεύθυνους  διδασκαλίας του Χορευτικού Εργαστηρίου Δημήτρη Μήτση και Μάνθα Ζήβα για την εγκάρδια και πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον πατέρα Ηλία, ιερέα της Ενορίας, για την παρουσία του κοντά στους μαθητές και τον αυθόρμητο και ζεστό λόγο του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet