Βεβήλωσαν το μνημείο του Αγάλματος της Μάνας στη Ν. Ιωνία
Κοινωνία

Βεβήλωσαν το μνημείο του Αγάλματος της Μάνας στη Ν. Ιωνία

Λίγες ώρες πριν τον εορτασμό της Γιορτής της Μητέρας, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της Μάνας στη Νέα Ιωνία.

Το γεγονός καταγγέλλει η δήμαρχος της πόλης, Δέσποινα Θωμαΐδου, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου κι αναφέρει τα εξής:

Λίγες ώρες πριν τιμήσουμε τη Γιορτή της Μητέρας, άγνωστοι, δρώντας και πάλι στο σκοτάδι, όπου και ανήκουν τελικά, βεβήλωσαν το σπουδαιότερο μνημείο της πόλης μας, το πανανθρώπινο σύμβολο ζωής, τη Μάνα! Με συνθήματα όπως «Η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς», αμαύρωσαν την επετειακή διακόσμηση στον περιβάλλοντα χώρο του Αγάλματος της Μάνας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ως δημοτική αρχή καταδικάζουμε, απερίφραστα και αμετάκλητα, τη χυδαία και ακραία αυτή πράξη δολιοφθοράς και ξεκινήσαμε ήδη τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης να καταδικάσουν την εξόφθαλμα αντιδημοκρατική αυτή πράξη τυφλής βίας και φανατισμού, συντασσόμενες ήδη με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Σε αυτούς λοιπόν που «επενδύουν» στην καταστροφή, τους αφιερώνουμε μια φράση του Γερμανού ποιητή Βόλφγκανγκ Γκαίτε: «Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet