Δήμος Νέας Ιωνίας: Μη συνηθίζεις τη βία – Πάρε και εσύ θέση
Κοινωνία

Δήμος Νέας Ιωνίας: Μη συνηθίζεις τη βία – Πάρε και εσύ θέση

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Νέας Ιωνίας στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Δεν είναι μία ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα αναστοχασμού και προβληματισμού. Διότι οι αριθμοί δείχνουν μία κοινωνία με αυξημένα περιστατικά έμφυλης βίας, αύξηση των γυναικοκτονιών και μεγάλο αριθμό γυναικών, που ακόμη δεν βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τα όσα βιώνουν στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον.

Είναι μια μέρα για να μας υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες είναι πρόσωπα και όχι αντικείμενα. Είναι ανθρώπινα όντα, που η ζωή τους έχει αξία κάθε ημέρα και η προσφορά τους στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη από την πληθώρα ρόλων που αναλαμβάνουν: μάνες, εργαζόμενες, σύντροφοι, φίλες, αδερφές, κόρες.

Είναι ημέρα αλήθειας, που μας υποχρεώνει να μιλήσουμε ανοιχτά: Σήμερα, ακόμη περισσότερες γυναίκες δίπλα μας, ανάμεσα μας, ζουν με τον φόβο, χάνουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, επειδή είναι γυναικες.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας με το φετινό σύνθημα “Μη συνηθίζεις τη βία – Πάρε κι εσύ θέση!” θέλει με αυτό το μήνυμα να ενθαρρύνει τις κακοποιημένες γυναίκες να καταγγείλουν τυχόν φαινόμενα έμφυλης βίας, καθώς επίσης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας συμμετέχει στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων και στέκεται αμέριστα στο πλευρό των γυναικών που γίνονται αποδέκτες βίας στο περιβάλλον τους.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική μέρα καλούμε όλες τις γυναίκες να δαμάσουν το φόβο τους, να αγαπήσουν τη ζωή και τον εαυτό τους και να σπάσουν τη σιωπή και το φαύλο κύκλο της βίας, διεκδικώντας δικαίωμα σεβασμού και ισότητας.
Μη συνηθίζεις το φόβο – Πάρε κι εσύ θέση! Γραμμή SOS : 15900».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet