Δ. Θωμαΐδου: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου και αποτελεί σημαντική στιγμή υπενθύμισης σε όλους μας ότι καθημερινά άνθρωποι ξεριζώνονται από τα σπίτια τους, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλες χώρες.

Η Νέα Ιωνία μας, μια πόλη με μικρασιάτικες ρίζες, συνυφασμένη και ζυμωμένη με την προσφυγιά, με νωπές μνήμες από τον ανθρώπινο πόνο και μόχθο, τη φτώχεια και τον ξεριζωμό. Αυτή τη μέρα, λοιπόν, ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της ένταξης και της υποστήριξης των προσφύγων, με την υπογραφή από μέρους μας της εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Με το φετινό μήνυμα «Κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάθε κίνηση μετράει» τιμούμε τους εκατομμύρια ξενιτεμένους συνανθρώπους μας, κάνοντας αναπαραγωγή στο διαδίκτυο το γκράφιτι που καλύπτει το πίσω μέρος του δημαρχείου και είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

«Έχω σημάδια προσφυγιάς και το γλυκό φιλί γιαγιάς στο μέτωπό μου. Έχω τον πόνο αδελφό και ένα όνειρο κρυφόγια φυλακτό μου…«Πρόσφυγας, Active Member».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet