Δ. Θωμαΐδου: Να τιμήσουμε με πράξεις τις θυσίες των προγόνων μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Να τιμήσουμε με πράξεις τις θυσίες των προγόνων μας

Την ανάγκη για ενότητα και εθνική ομοψυχία τονίζει στο μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου.

Ειδικότερα η κ. Θωμαΐδου σημειώνει στο μήνυμά της:

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 78 χρόνια από εκείνη τη μακρινή Δευτέρα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, τότε που ο ελληνικός λαός βρέθηκε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και με αυτοθυσία αρνήθηκε να υποταχθεί στη φασιστική Ιταλία, αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς των εισβολέων, αψηφώντας τον φόβο και την απειλή τους. 

Σήκωσε το ανάστημά του για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της ειρήνης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Το βροντερό «ΟΧΙ» παραμένει ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους, ένα μεγάλο δίδαγμα ενότητας και αποφασιστικότητας, τα οποία ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο, την ευημερία και την προκοπή στον τόπο μας.

Ας αποδείξουμε ότι οι θυσίες για μια ελεύθερη Ελλάδα δεν πήγαν χαμένες, ας σταθούμε λοιπόν με ισχυρό αίσθημα ευθύνης αντάξιοι της ιστορίας μας, ας διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και ας μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τα μηνύματα της θυσίας των προγόνων μας.

Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία, με πράξεις που προασπίζουν την ενότητα, την ομοψυχία, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet