Δ. Θωμαΐδου: Χρέος μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Χρέος μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, σήμερα 15 Φεβρουαρίου, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σημειώνει ότι «έχουμε το χρέος και την ευθύνη να τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και όπως μπορούμε».

Ειδικότερα, η κ. Θωμαΐδου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική και ιδιαίτερη, καθώς στις 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή παιδιά, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλου του κόσμου, σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών, που νοσούν από καρκίνο, σε όλον τον πλανήτη.

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας, σε όλα τα παιδιά.

Είναι παιδιά που δεν χάνουν ποτέ το χαμόγελό τους και την ελπίδα τους, δίνουν με θάρρος μια άνιση μάχη. Έχουμε το χρέος και την ευθύνη να τα βοηθήσουμε, όσο περισσότερο μπορούμε και όπως μπορούμε, γιατί έτσι αξίζει στους μικρούς μας «ήρωες»!

Πώς μπορείς να βοηθήσεις; Γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών. Μπορεί εσύ να είσαι ο μοναδικός συμβατός δότης και μοναδική ελπίδα για ένα παιδί (ή άλλον ασθενή) που πάσχει από λευχαιμία.

Δεν απαιτεί χειρουργείο. Η δωρεά, πλέον, μπορεί να γίνει μέσω αιμοδοσίας και μόνον όταν βρεθεί συμβατός ασθενής.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αλλά και κάθε ημέρα, ευχόμαστε σε όλους τους μικρούς μας φίλους γρήγορη ανάρρωση και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους σε αυτή τη μάχη που δίνουν για να κερδίσουν τη ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet