Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας: Κλείνοντας έναν χρόνο από την αρχή της πανδημίας βιώνουμε ένα πολίτικο σχέδιο εκμετάλλευσής της
Κοινωνία

Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας: Κλείνοντας έναν χρόνο από την αρχή της πανδημίας βιώνουμε ένα πολίτικο σχέδιο εκμετάλλευσής της

«Κλείνοντας έναν χρόνο από την αρχή της πανδημίας βιώνουμε ένα πολίτικο σχέδιο εκμετάλλευσής της για το πέρασμα αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και σκληρών lockdown που δεν έχουν σχέση με την προστασία από την Covid-19, αλλά με τον περιορισμό των εργασιακών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μέσω της χειραγώγησης και και της καταστολής για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και τα μεγαλύτερα κέρδη του κεφαλαίου, το οποίο περιλαμβάνει ως κύριο όπλο την ατομική ευθύνη», όπως αναφέρει η δημοτική κίνηση Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αφήσει ένα δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό (ΜΕΘ-ΜΑΦ, υλικοτεχνική υποδομή) την ίδια ώρα που ενισχύει την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Φυσικά δεν κάνει τίποτα, συνειδητά, για την αναγκαία επίταξη ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους.

Δεν είναι όμως μόνο τα νοσοκομεία κομμάτι του προβλήματος. Καμιά μέριμνα δεν έχει υπάρξει όσον αφορά τον έλεγχο τήρησης μέτρων στους χώρους εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, αλλά και την δημιουργία σχολικών μονάδων με ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων, με την αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού. Αντ’ αυτού επιλέγει το μέτρο τηλεργασίας/τηλεκπαίδευσης. Την ίδια ώρα κυβέρνηση έχει κηρύξει πλέον τον πόλεμο και στους αυτοαπασχολούμενους, μαζί με τους εργαζόμενους, στον κλάδο του εμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών και συγκεντρωνόμαστε την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet