Εκτός Σχεδίου: Το ψήφισμα του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας για τη δίκη της Χ.Α.
Κοινωνία

Εκτός Σχεδίου: Το ψήφισμα του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας για τη δίκη της Χ.Α.

Η αριστερή ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας Εκτός Σχεδίου, δημοσιοποιώντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνει ότι «η δίκη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πριν από επτά χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της, την Παρασκευή 4/9/2020».

Ειδικότερα, η Εκτός Σχεδίου αναφέρουν πως η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από πεντέμισι χρόνια και 450 συνεδριάσεις και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με τη ριζοσπαστική Κίνηση «η τιμωρία των ναζιστών είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές τους δράσεις, επιτίθενται ενάντια σε συνδικαλιστές και αγωνιστές, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπά τους».

Στη συνέχεια του ψηφίσματος αναφέρεται:

«Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες και όλους αυτούς, που θα βρεθούν στις κινητοποιήσεις και έξω από το δικαστήριο. Για να μην μπορέσει η Χ.Α. και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει επιθέσεις. Για να μη λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Για να σταματήσει η δράση και της Χ.Α. και άλλων νεοφασιστικών συμμοριών που όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίζονται τους μεγαλοεργολάβους, τους εφοπλιστές, και έχουν στήριξη από κυκλώματα του υποκόσμου και μεγιστάνες.

»Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική. Η καταδίκη της Χ.Α. είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση που θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά.

»Δίνουμε τη μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό καθημερινά, στις γειτονιές μας!»

«Ως Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούμε»

  1. Τον χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.
  2. Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή.
  3. Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

Τέλος, οι Εκτός Σχεδίου καλούν όλες και όλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/10/2020 στις 10:00π.μ. έξω από το Εφετείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet