Ερώτηση για το Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό από την κίνηση Εκτός Σχεδίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ερώτηση για το Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό από την κίνηση Εκτός Σχεδίου

Ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, αλλά και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό θέτει προς τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας η κ. Αγγελική Βάσιλα εκ μέρους της αριστερής ριζοσπαστικής κίνησης Εκτός Σχεδίου.

Στην ερώτησή της η κ. Βάσιλα αναφέρει:

Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και το Δημοτικό Ωδείο της Νέας Ιωνίας δεν έχει λειτουργήσει από την έναρξη της  «ακαδημαϊκής» χρονιάς, παρότι οι εγγραφές σε αυτό είχαν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την 1η Οκτωβρίου είχε γίνει σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στις 23 Οκτωβρίου είχε  σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας γονέων των μαθητών του Ωδείου. Πλέον, μετά την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  (που καθυστέρησε λόγω λαθών όπως ενημέρωσε  τότε η δημοτική αρχή), στις 23 Νοεμβρίου ο διευθυντής του Ωδείου ενημέρωσε ότι αναζητούν τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με το πώς θα γίνει η αποστολή των δικαιολογητικών, πώς θα συνεδριάσει η επιτροπή, πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις κ.λπ., ενώ έχει ζητηθεί και γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, από το ΑΣΕΠ και από εταιρεία συμβούλων που συνεργάζεται ο ΟΠΑΝ.

Όμως, οι εργαζόμενοι του Ωδείου παραμένουν τρεις (+) μήνες τώρα χωρίς δουλειά, χωρίς ένσημα, χωρίς καν τα πενιχρά βοηθητικά επιδόματα καραντίνας, εκτεθειμένοι, απροστάτευτοι και χωρίς κανένα δικαίωμα.

 Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει σχετικά με

  • Τις  κινήσεις που έχει κάνει  ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
  • Το χρονοδιάγραμμα υπογραφής των συμβάσεων και έναρξης των μαθημάτων.
  • Την κάλυψη της αποζημίωσης των εργαζόμενων για το διάστημα των τριών μηνών και όσων ακόμα διαρκέσει η καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet