Ερώτηση Κ. Ζαχαριάδη στη Βουλή: Γιατί καταργήθηκε η ειδικότητα Τεχνικού Εγκατάστασης Ψύξης-Αερισμού και Κλιματισμού στο ΕΠΑΛ. Ν. Ιωνίας;
Κοινωνία

Ερώτηση Κ. Ζαχαριάδη στη Βουλή: Γιατί καταργήθηκε η ειδικότητα Τεχνικού Εγκατάστασης Ψύξης-Αερισμού και Κλιματισμού στο ΕΠΑΛ. Ν. Ιωνίας;

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την κατάργηση της ειδικότητας Τεχνικού Εγκατάστασης Ψύξης-Αερισμού και Κλιματισμού στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Θέμα: « Επαναφορά ειδικότητας «Τεχνικού Εγκατάστασης Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού» στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας»

Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, αλλά και τη δυσαρέσκεια των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, αποτελεί δυσάρεστο γεγονός η αδυναμία λειτουργίας τμήματος στην ειδικότητα «Τεχνικός Εγκατάστασης Ψύξης- Αερισμού και Κλιματισμού», καθώς η συγκεκριμένη ειδικότητα απαλείφθηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, με αποτέλεσμα την αδυναμία δήλωσής της από τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Η αρχική αιτιολόγηση περί μη έγκρισης ολιγομελούς τμήματος δεν υφίσταται διότι στη β’ φάση των εγγραφών ο αριθμός των ενδιαφερόμενων μαθητών αυξήθηκε, ωστόσο λόγω μη δυνατότητας εγγραφής τους στο συγκεκριμένο πεδίο ενδιαφέροντός τους, αναγκάστηκαν, υπό καθεστώς αβεβαιότητας και χρονικής πίεσης, να εγγραφούν σε άλλη λειτουργούσα ειδικότητα ή ακόμα και να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Σημειώνεται δε, ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος δεν επιβαρύνει με καμία δαπάνη το Δημόσιο, καθώς υφίστανται και οι αντίστοιχες ειδικότητες των εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την υλοποίησή του.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει η Υπουργός ώστε να επαναλειτουργήσει το τμήμα με την ειδικότητα «Τεχνικός Εγκατάστασης Ψύξης – Αερισμού και Κλιματισμού» στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet