Κέντρο Αποκατάστασης «Ανάπλαση»: Είμαστε υπόδειγμα διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Κέντρο Αποκατάστασης «Ανάπλαση»: Είμαστε υπόδειγμα διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας για την απομάκρυνση των μπλε κάδων γύρω από νοσοκομεία και κλινικές, το Κέντρο Αποκατάστασης «Ανάπλαση», μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο πρόεδρός του Δρ Χρήστος Ε. Γεωργόπουλος, διευκρινίζει τα εξής:

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους δημότες ότι απομακρύνθηκαν οι μπλε κάδοι γύρω από τα νοσοκομεία – κλινικές και συγκεκριμένα από το «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα», τη Ψυχιατρική Κλινική, τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Νεφρός Νέας Ιωνίας» και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Ανάπλαση»

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δυστυχώς παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες ότι σε ορισμένα νοσοκομεία δεν γίνεται ορθή χρήση των μπλε κάδων της ανακύκλωσης, των κάδων δηλαδή που προορίζονται για να πετούν οι πολίτες συσκευασίες χαρτιού, πλαστικού, και αλουμινίου, μεταξύ άλλων.

Για να προλάβουμε οποιονδήποτε κακόβουλο συσχετισμό και διασπορά ψευδών ειδήσεων που θίγουν την άριστη φήμη του Κέντρου Αποκατάστασης «Ανάπλαση», ενημερώνουμε ότι:

Από τις αρχές Απριλίου 2020 το υπουργείο Περιβάλλοντος -και όχι οι Δήμοι- αποφάσισε για όλη τη χώρα, την άμεση απομάκρυνση των μπλε κάδων ανακύκλωσης από νοσοκομεία και κλινικές, εν όψει της πανδημίας «Covid-19», προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων στα Κέντρα Διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και να εξασφαλιστεί ότι τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων που προκύπτουν από υγειονομικές μονάδες θα οδηγούνται στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Στο Κέντρο Αποκατάστασης «Ανάπλαση», εκ του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία μας, δεν διενεργούμε διαγνωστικές εξετάσεις, ούτε προβαίνουμε σε χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές ιατρικές πράξεις.

Παρά ταύτα, ως υγειονομική μονάδα, από την έναρξη της λειτουργίας μας διαθέτουμε, σταθερά και αδιάλειπτα, σύμβαση διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων (ΕΑΥΜ) με τον πιστοποιημένο φορέα Διαχείρισης «Envident Ευστάθιος Γ. Τσιγκρής, μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Η συλλογή και διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων γίνεται με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Στην «Ανάπλαση» στηρίζουμε το έργο των ειδικών και συμμετέχουμε, από τη θέση ευθύνης που όλες και όλοι έχουμε, στην προσπάθεια περιορισμού και καταστολής της πανδημίας «Covid-19» και των τραγικών συνεπειών αυτής, που συνίστανται στην πρόωρη απώλεια ζωής και την κατάρρευση των κοινωνικών σχέσεων.

Επιπλέον, ηγούμενες και ηγούμενοι με το παράδειγμα, τηρούμε αυστηρά, ενισχύουμε και διευρύνουμε τα επιστημονικά προσδιοριζόμενα μέτρα προφύλαξης, προστασίας, υγιεινής και απομόνωσης.

Eιδικότερα, προκειμένου να συνεχίζουμε να προστατεύουμε σταθερά και αδιάλειπτα τους ασθενείς μας, το προσωπικό μας και την κοινότητα, έχουμε λάβει επιπλέον τα εξής μέτρα:

  • Παρέχουμε με το υγειονομικό σύστημα «SANIVAP» καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων με ατμό στους 150 βαθμούς Κελσίου και πίεση στα 5 bars.
  • Διαθέτουμε θερμικές κάμερες «HIKVISION» στις δύο εισόδους του Κέντρου, οι οποίες ανιχνεύουν ακόμα και «δέκατα».
  • Το προσωπικό μας είναι πλέον εφοδιασμένο με μάσκες τύπου «uvex silv-air 2210 FFP2», ενώ ο σχολαστικός καθαρισμός των χεριών, η ορθή χρήση γαντιών και η απολύμανση αποτελούν χρόνια πρακτική, «εγκατεστημένη» στο DNA των εργαζομένων μας.
  • Η επικοινωνία των ασθενών μας με την οικογένειά τους και αγαπημένα τους πρόσωπα είναι καθημερινή, αποκλειστικά και μόνον μέσω βιντεοκλήσεων, με την πλήρη υποστήριξη από την Ομάδα Αποκατάστασης.

Στην «Ανάπλαση» κάνουμε για τους ασθενείς και τους συμπολίτες μας ό,τι θα κάναμε για την οικογένειά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet