Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας από τη ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας από τη ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ολιγομελής αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., παρουσία και μελών της Ο.Μ. Νέας Ιωνίας και τηρώντας όλες τις υγειονομικές οδηγίες, βρέθηκε, κατέθεσε στεφάνι και απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στον χώρο του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας στη Νέα Ιωνία, όπως ενημερώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας.

Ειδικότερα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση:

Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί να γίνει όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και τη διεξαγωγή της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας, αλλά στην προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο τόσο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. 

Είναι υποκριτικό να μιλάνε για το Πολυτεχνείο όσοι έχουν στις τάξεις τους στελέχη που έστησαν πολιτική καριέρα πάνω στην άρνηση των θυμάτων της εξέγερσης.

Καλούμε τα κόμματα, τους φορείς και τους δημοκρατικούς πολίτες να περιφρουρήσουν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά και να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα.

Είναι αναγκαίο όλοι μας να μπούμε σε καραντίνα. Όχι όμως η δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet