ΚΟΒ Περισσού του ΚΚΕ: Ούτε σκέψη για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία της Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

ΚΟΒ Περισσού του ΚΚΕ: Ούτε σκέψη για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία της Ν. Ιωνίας

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Περισσού του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγχώνευση δύο τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και την πρόθεση να συγχωνευτούν άλλα τρία τμήματα.

«Η κυβέρνηση, αντί να λαμβάνει μέτρα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προχωρά με κατεπείγουσες διαδικασίες στη σύμπτυξη τμημάτων, στιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει το αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών» τονίζει η Οργάνωση και προσθέτει:

«Τη στιγμή που έχουν δημιουργηθεί μεγάλα μαθησιακά κενά στα παιδιά, λόγω της τηλεκπαίδευσης και της μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων την περίοδο της πανδημίας, η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με τις πολυμελείς από μαθητές τάξεις, καθώς αυτό θα δυσχεράνει την εκπαιδευτική διαδικασία, το μάθημα και την ουσιαστική επαφή του εκπαιδευτικού με τον μαθητή.

»Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση η κυβέρνηση, αντί να κάνει προσλήψεις, προσπαθεί να εξοικονομήσει προσωπικό με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, θυσιάζοντας ακόμα και την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους στον βωμό του κέρδους.

»Η κυβέρνηση, δι΄ά πυρός και σιδήρου, προχωρά στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου που ψήφισε η ίδια κατακαλόκαιρο και που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Γαβρόγλου κ.ά.).

»Επιδιώκει το νέο σχολείο της αγοράς, που έχει την υπογραφή του ΟΟΣΑ, της Ε.Ε. και του ΣΕΒ, να είναι πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους, που σημαίνει ότι για τον λαό και τα παιδιά του θα είναι ένα σχολείο της αμορφωσιάς, υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

»Τη στιγμή που οι μαθητές και οι καθηγητές θεωρούνται κόστος και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές, την ίδια στιγμή διοχετεύονται δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.

»Απαιτούμε να μην συγχωνευτούν τα τμήματα. Να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Με τον αγώνα τους μπορούν να το επιβάλλουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet