Με συγκίνηση τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής
Κοινωνία

Με συγκίνηση τίμησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Με σεβασμό και κατάνυξη τίμησε και φέτος ο Δήμος Νέας Ιωνίας τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος».

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πατάρων Μελετίου, στον προαύλιο χώρο του ναού, από τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας,Δέσποινα Θωμαΐδου και το Δημοτικό Συμβούλιο, από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας όπου, τηρώντας τις οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών του 9ου Συμποσίου του ΚΕΜΙΠΟ, που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα «Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ, Λουκάς Χριστοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Το μέλος του ΚΕΜΙΠΟ Αρχάγγελος Γαβριήλ στη συνέχεια παρουσίασε περιλήψεις των εισηγητών του 9ου Συμποσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνης Καρβουνιάρης, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, Ελένη Γρίβα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλής Γκότσης, Νίκος Κουκουλάρης, Αναστασία Αγγελακοπούλου, Χρήστος Κανλής, Λίλιαν Αθυμαρίτου, Αθανάσιος Αποστολόπουλος, καθώς εκπρόσωποι σωματείων

«Η Νέα Ιωνία, μια πόλη με μικρασιάτικες ρίζες, αυτή την μέρα πονά και μνημονεύει όλους εκείνους που ξεριζώθηκαν από τα χώματα και τα σπίτια τους και ήρθαν πρόσφυγες, σε τούτα τα μέρη και μεγαλούργησαν. Είναι ιερή υποχρέωση και ιστορική επιταγή, να κρατάμε την μνήμη ζωντανή για να μην ξαναζήσουμε εθνικές τραγωδίες. Οι αλησμόνητες πατρίδες παραμένουν χαραγμένες για πάντα στις καρδιές μας!» σημείωσε για τις εκδηλώσεις η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet