Μητροπολίτης Γαβριήλ: Τα «fake news» επιδεινώνουν τις επιδημίες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Τα «fake news» επιδεινώνουν τις επιδημίες

Μήνυμα ότι «τα fake news επιδεινώνουν τις επιδημίες» στέλνει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος Γαβριήλ, με αφορμή την επιδημία ιογενούς πνευμονίας από το νέο κορωνοϊό.

Στο μήνυμά του ο μητροπολίτης αναφέρει:

«Η πατρίδα μας βιώνει την περίοδο αυτή πολύ δύσκολες στιγμές σε διάφορους τομείς. Τις τελευταίες όμως ημέρες δεχόμαστε έναν ανελέητο καταιγισμό πληροφοριών και μία υπερβολική κινδυνολογία με αφορμή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίσθηκαν στη χώρα μας.

»Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας από το νέο κορωνοϊό είναι πράγματι ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα και να δώσει λύση η ιατρική επιστήμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεδομένη όμως αντίστοιχα είναι και η τρομοκρατική διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από πολλούς επιτήδειους, οι οποίοι, βρίσκοντας μια καλή ευκαιρία να εξασφαλίσουν τα ως προς ζην, σπέρνουν τον πανικό.

»Έτσι, παρατηρούμε και διαβάζουμε απίθανα υπερβολικούς τίτλους άρθρων που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια των γεγονότων. Τα fake news εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα από τον κορωνοϊό και είναι αυτά που επιδεινώνουν τις επιδημίες. Οι ειδήσεις αυτές προκαλούν τρόμο, μολύνουν την ψυχή μας και μας κάνουν να απομακρυνόμαστε από τους συνανθρώπους μας. Μας οδηγούν να αντικρίζουμε τον άλλον με καχυποψία, σαν να είναι εχθρός μας.    

»Σε αυτές λοιπόν τις περίεργες ώρες χρειάζεται να ακούσουμε τους ειδικούς και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους. Όχι τα fake news.

»Η επιδημία αύτη δεν είναι παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία. Σε κάθε δοκιμασία απαιτείται από όλους μας ψυχραιμία και ενότητα. Χρειάζεται σύνεση και πίστη! 

»Σας παρακαλώ μη βγάζετε τον Θεό από τη ζωή σας. Μη χάνετε την πίστη σας! Μη φοβάσθε: Όλοι μαζί ενωμένοι ξεπερνούμε κάθε δυσκολία.

»Ας προσευχηθούμε αδελφοί μου στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Παναγία Μητέρα Του για την κατάσταση αυτή που βιώνει ο πλανήτης μας.

»Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας! Ας εναποθέσουμε την ελπίδα μας σε Αυτήν…!.

»Ο Μητροπολίτης

»† Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος Γαβριήλ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet