Νέα Ιωνία: Τα παραδοσιακά παιχνίδια αναβίωσαν στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: Τα παραδοσιακά παιχνίδια αναβίωσαν στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό

Με δεκάδες παιδικά χαμόγελα και παιχνίδια μίας άλλης εποχής γέμισε το θεατράκι στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό, με την καθιερωμένη πλέον παρουσίαση των παλαιών παραδοσιακών παιδικών παιχνιδιών «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Ιωνικού Συνδέσμου, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «H Καππαδοκία», του Αθλητικού Συλλόγου Στίβου «Ανατολή» Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εκδήλωση η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας και του ΟΠΑΝ προσήλκυσε το ενδιαφέρον των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων που έφεραν τους «μικρούς θεατές», τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, για να παρακολουθήσουν εκείνα τα παιχνίδια, τα οποία ένα – ένα τα έδειξαν οι «έμπειροι» θιασάρχες των πιο πάνω Συλλόγων.

Τα πατίνια, τα τσέρκια, τα καλάμια, το εφτάπετρο, τα μήλα, το μαντήλι, τα τζιτζίλια, τα σχοινάκια, τις τσουβαλοδρομίες, τα γηπεδάκια, τις σβούρες, τα ξυλοπόδαρα, τα τακουνάκια από κουτιά γάλακτος, το μπιζ αλλά και τις μπάλες από υφασμάτινα κουρέλια, τα φυσοκάλαμα, τις σφεντόνες, τα αυτοκινητάκια από σύρμα, τα κρόταλα, τις χάρτινες κατασκευές, τους χαρταετούς, τον καραγκιόζη, τα γιο – γιο, τα πεντόβολα, την ξυλοκοπτική και πολλά ακόμη παραδοσιακά παιχνίδια είδαν τα παιδιά, αρκετά των οποίων προσπάθησαν να δοκιμάσουν και να παίξουν.

Χαιρετισμό απηύθυνε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, καθώς και οι πρόεδροι των διοργανωτών Συλλόγων Κοντίτσης Γιάννης, Μπρόλιου Κούλα, Βασιλείου Βαγγέλης και Ακιανίδης Όμηρος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακαλόγλου, ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Λουκάς Χριστοδούλου, εκπρόσωποι σωματείων και πολίτες κάθε ηλικίας.

Τέλος, προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά, πριν την αποχώρησή τους, από ένα δωράκι (προσφορά της δημάρχου), ποπ κορν και μαλλί της γριάς καθώς και τιμητικές πλακέτες στους διοργανωτές συλλόγους για την προσφορά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet