Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στη Νέα Ιωνία… αλλάζουν χρώμα
Κοινωνία

Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στη Νέα Ιωνία… αλλάζουν χρώμα

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που λειτουργεί στον Δήμο Νέας Ιωνίας συνεχίζεται κανονικά, με τα σημεία διαλογής στην πόλη να αλλάζουν από κόκκινο σε μωβ χρώμα, λόγω της αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που προωθεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης προσθέτει η σχετική ανάρτηση του Δήμου.

Έτσι, μετά τον μπλε και τον καφέ για τα οργανικά, στα προγράμματα του Δήμου προστίθεται και ο μωβ κάδος, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ανακύκλωση στην πόλη και αλλάζοντας τον τρόπο που οι Ιωνιώτες διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους, με ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων αποσκοπεί στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στον ΧΥΤΑ. Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση στηρίζεται και το έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, καθώς τα ενδύματα και υποδήματα που συλλέγονται από τους μωβ κάδους θα δίνονται στις κοινωνικές δομές ή σε φιλανθρωπικούς φορείς για τις ανάγκες των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet