Οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. και ο Δήμος Ν. Ιωνίας τιμούν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Κοινωνία

Οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. και ο Δήμος Ν. Ιωνίας τιμούν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το 1ο ΓΕ.Λ. Νέας Ιωνίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας εκδήλωση-αφιέρωμα τιμής προς τους ιδρυτές της πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο την ιστορία της πόλης τους, η ίδρυση της οποίας είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος, της Μικρασιατικής Καταστροφής, που διαμόρφωσε γεωγραφικά, πολιτισμικά και κοινωνικοπολιτικά την χώρα μας. Επίσης, να προβληματιστούν για την πολυπλοκότητα των ιστορικών γεγονότων και των αποτελεσμάτων τους. Να τιμήσουν τους προγόνους τους που δεν περιορίστηκαν στη μοιρολατρία, τον πόνο και τη δυστυχία αλλά μετέφεραν το αγωνιστικό τους πνεύμα και τη δημιουργική τους πνοή, όπως εκφράστηκαν στην επιχειρηματικότητα, στην επιστήμη, στην τέχνη σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, εν γένει.

Τέλος, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, στους βασικούς στόχους της δράσης συγκαταλέγονται η ενθάρρυνση της συνεργασίας και της ομαδικότητας των μαθητών, η εξοικείωσή τους με διαδικασίες έρευνας, κριτικής ανάλυσης και σύνθεσης, η ενίσχυση ήπιων ψηφιακών δυνατοτήτων και η δυνατότητά τους να εκφράζονται δημιουργικά με ποικίλους τρόπους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet