Οι πολίτες έστειλαν «ηχηρό» μήνυμα κατά της απώλειας του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Οι πολίτες έστειλαν «ηχηρό» μήνυμα κατά της απώλειας του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία

Με μαζική συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη την παρουσία νέων γονιών και παιδιών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/9) το βράδυ η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας δίπλα από το οικόπεδο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, «στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ο λαός με την πάλη του είναι αυτός που θα σώσει και αυτόν τον χώρο», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της πόλης.

Έναν χώρο που από το 2004 έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης σχολείων από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έχει περάσει από «40 κύματα», μετά τις επαναλαμβανόμενες προσφυγές των ιδιοκτητών, ώστε να αποχαρακτηριστεί και να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά.

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και τον χώρο αυτόν θα τον σώσει ο λαός από τα αρπακτικά, τους επιχειρηματίες,την κυβέρνηση, την απερχόμενη αντιλαϊκή δημοτική αρχή, από όποιον επιβουλεύεται και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δ. Κουτσούμπας: Να αποδοθεί στον λαό και όχι να πέσει στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, επίσης, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Βρισκόμαστε εδώ στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΕΡΙΟΤΕΚ στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας, με επικεφαλής τον Πέτρο Αλέπη, για να διεκδικήσουμε, για να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους φορείς, τον λαό και τη νεολαία της Νέας Ιωνίας και όλης της περιοχής, ώστε αυτός ο χώρος εδώ να αποδοθεί για να γίνουν σχολεία, για να γίνουν υποδομές για τα παιδιά και όχι να πέσουν πάλι στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ είναι εδώ, πρωτοστατεί σε αυτό τον αγώνα, ήδη καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή γι’ αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα και κυρίως αναπτύσσουμε την πάλη μας μέσα στο κίνημα μαζί με τους φορείς, τον λαό και τη νεολαία της Ν. Ιωνίας, όλης της περιοχής».

«Υπερασπίσου το παιδί»…

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Ευγενία Μαρουσάκη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας η οποία ανέδειξε γλαφυρά τα σοβαρά προβλήματα της σχολικής στέγης στην περιοχή, τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και η νεολαία της πόλης σε χώρους άθλησης πολιτισμού και δημιουργίας. Θύμισε τις κινητοποιήσεις μαθητών γι’ αυτά τα θέματα και «τη σημασία συλλογικής οργανωμένης διεκδίκησης, του δίκιου». «Στη γειτονιά μας θέλουμε να δούμε τις δικές μας φωνές όχι μπουλντόζες από επενδυτές», υπογράμμισε.

«Σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην είναι ξεχωριστός ο ρόλος των ίδιων των παιδιών αυτών που έχουν τόσο ανάγκη από χώρους σχολείων, από ελεύθερους χώρους δημιουργίας πολιτισμού και αθλητισμού» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Με τη βοήθεια των εικαστικών Δημήτρη ΒάρβογληΜαίρης Τζένη και Μαριάνθης Κουμαριανού, μαθητές και μικρά παιδιά από τον Περισσό και την υπόλοιπη Νέα Ιωνία ζωγράφισαν πάνω στον τοίχο της ΕΡΙΟΤΕΚ μια όμορφη παράσταση με παιδιά πιασμένα χέρι-χέρι, με τον στίχο «υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αντώνης ΚαββαδίαςΜιχάλης ΧασιώτηςΜαρίνα Σαραντέα – ΤσίγκαΝώντας Κυργιάκης και Σταύρος Χρηστίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet