Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός του Αδριάνειου Υδραγωγείου στον Δήμο Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός του Αδριάνειου Υδραγωγείου στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμβούλων, σωματείων και εθελοντών της Νέας Ιωνίας καθαρίστηκε, το πρωί της Κυριακής (20/9), το Αδριάνειο Υδραγωγείο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020» με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» – «Let’s Clean Up Europe» .

«Για εμάς το Αδριάνειο Υδραγωγείο είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος και μνημείο ιδιαίτερης σημασίας της πόλης μας, με υπερτοπικό χαρακτήρα και μια ευρωπαϊκή λάμψη, λόγους για τους οποίους θα ακολουθήσουν ανάλογες ενέργειες για την ανάδειξη και την αξιοποίησή του», σημειώνει η διοίκηση.

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν πάνω από 180 χώρες και 20 εκατομμύρια πολιτών, με σκοπό τη μείωση των απορριμμάτων, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και μη δημιουργίας αποβλήτων.

Η δημοτική αρχή γνωστοποιεί ότι από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική δράση, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία τους και τη συνεργασία τους την αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, την κ. Ιωάννα Χουρτζούμη και την κ. Ολγα Βογιατζόγλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθώς και τις εκπροσώπους από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) για την ενημέρωση και τη προσφορά τσαντών ανακύκλωσης στους συμμετέχοντες.

»Αισθάνομαι την ανάγκη όμως να ευχαριστήσω την υπηρεσία Περιβάλλοντος και τους εργαζομένους της για τον συντονισμό της δράσης, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν και συγκεκριμένα τα μέλη της δημοτικής αρχής, την αντιδήμαρχο Αγγελική Σακκαλόγλου και την πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, Ελένη Γρίβα, τους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Κανλή, Φιλίππα Αθυμαρίτου, Όλγα Ακιανίδου, τα μέλη και τους φίλους της δημοτικής παράταξης Δύναμη Προοπτικής, καθώς και τους εκπροσώπους των σωματείων και συγκεκριμένα τον Γιώργο Νουβέλογλου από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών, την Κούλα Μπρόλιου από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Καππαδοκία», την Έλσα Ανθρακίδου από τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας ,τη Βασιλεία Κλαύση από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, τον κ. Βασιλειου, πρόεδρο της Ανατολής Ν. Ιωνιας, τον κ. Επαμεινώνδα Δεληγιάννη από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, τη Λίτσα Ζαβίτσα από το Σωματείο Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, τον κ. Βασίλη Μαγγαναδέλη από το «Ionia net», τους εκπροσώπους από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Καλογρέζας και πλήθος εθελοντών όλων των ηλικιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet