Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τον αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα»
Κοινωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τον αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και την όξυνσή τους το τελευταίο διάστημα, η δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας κάλεσε άμεσα χθες, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συντονίσει από κοινού τη δράση, με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των δημοτών, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας κατέθεσε κατεπείγον ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» που έχουν οδηγήσει σε οξυμένα προβλήματα με ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Κατά την τοποθέτησή της η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, τόνισε ότι οι ελλείψεις που διαπιστώνονται, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, έχουν προκαλέσει λειτουργική αρρυθμία στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω έλλειψης της ειδικότητας των αναισθησιολόγων, γεγονός που επισημάνθηκε από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και τις ανακοινώσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως είπε η δήμαρχος, «η δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα προβώ σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υπερασπιζόμενη τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των υπηρεσιών του Νοσοκομείου απέναντι στους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα».

Η κ. Θωμαΐδου χαιρέτισε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να δοθούν λύσεις στο επείγον αυτό πρόβλημα.

Τέλος, η δημοτική Αρχή ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να είναι μια γροθιά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δομής και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet