Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου
Κοινωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων.

«Με την πρέπουσα τιμή και λαμπρότητα, δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών, η πόλη μας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης των ηρώων του ‘40 που έχυσαν το αίμα τους για μια ελεύθερη Ελλάδα», αναφέρει η δήμαρχος, Δ. Θωμαΐδου, για τη γιορτή της επετείου στον Δήμο Νέας Ιωνίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις της πόλης ξεκίνησαν με τη δοξολογία που τελέστηκε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων από παρατάξεις, τοπικά σωματεία και αρχές στο Άγαλμα της Μάνας, η τήρηση σιγής ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με την συγκινητική παρουσία της χορωδίας του ΟΠΑΝ.

Στη συνέχεια η μαθητιώσα νεολαία, γεμάτη περηφάνια και παλμό, παρήλασε επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, με τους παρευρισκομένους να δίνουν με το δυνατό τους χειροκρότημα το στίγμα της μεγάλης αυτής ημέρας.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς την τελετάρχη και πρόεδρο του ΟΠΑΝ, Γεωργία Ιωάννου, τους βοηθούς της Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη, ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου “ΑΝΑΤΟΛΗ” Νέας Ιωνίας και τον Αθανάσιο Ραφτόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, για την πολύτιμη συμβολή τους που απέδωσε έναν, κατά γενική ομολογία, άρτιο οργανωμένο εορτασμό της εθνικής επετείου», σημειώνει η κ. Θωμαΐδου και προσθέτει:

«Ευχαριστούμε επίσης τους εργαζόμενους του Δήμου μας που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή, τους αντιδημάρχους μας, τον ΟΠΑΝ και τη χορωδία μας, τη δημοτική αστυνομία, την υπηρεσία Καθαριότητας, όπως επίσης την εκπαιδευτική μας κοινότητα, τους μαθητές μας, καθώς και τους Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας για την συμμετοχή τους, τη συνεργασία και την πίστη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες μας και το ένδοξο παρελθόν μας, να αντλούμε τα διδάγματα από τους αγώνες του λαού μας και να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα, πίστη, δύναμη και προοπτική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet