Ο Δήμος Ν. Ιωνίας παρουσιάζει το έργο της δημοτικής αστυνομίας το τελευταίο έτος
Κοινωνία

Ο Δήμος Ν. Ιωνίας παρουσιάζει το έργο της δημοτικής αστυνομίας το τελευταίο έτος

Η διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας αναφέρει ότι η δημοτική αστυνομία, της οποίας αντιδήμαρχος είναι ο Αντώνης Καρβουνιάρης, στελεχώνεται με 16 ένστολους υπαλλήλους και λειτουργεί σε επίπεδο αυτοτελούς τμήματος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Το έργο της υπηρεσίας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κατά τη χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 έως Σεπτέμβριο 2020 περιγράφεται συνοπτικά στα ακόλουθα σημεία:

  1. Επιδόσεις πάσης φύσεως εγγράφων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
  2. Διανομή εσώκλειστων φακέλων με τα θέματα προς συζήτηση προς τα συλλογικά όργανα του Δήμου.
  3. Βεβαίωση γνησίου υπογραφής στο πλαίσιο παροχής αρωγής προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άτομα με αδυναμία μετακίνησης), πραγματοποιώντας κατ’ οίκον επισκέψεις στους ενδιαφερόμενους. Ο μέσος χρόνος απόκρισης στους ενδιαφερόμενους είναι δύο ώρες και τα αιτήματα διεκπεραιώνονται αυθημερόν.
  4. Τηλεφωνικά αιτήματα πολιτών και καταγγελίες.
  5. Αυτοψία προς εξακρίβωση των προϋποθέσεων προς έκδοση διοικητικών πράξεων, ήτοι βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας.
  6. Συνδρομές σε λοιπές υπηρεσίες – φορείς – προστασία δημοτικής περιουσίας: Η Δημοτική Αστυνομία παρέχει συνδρομή σε λοιπές υπηρεσίες του Δήμου ως προς την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, προασπίζοντας την ομαλότητα της ζωής του κοινωνικού συνόλου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
  7. Έλεγχος της τήρησης των όρων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων – υπαίθρια διαφήμιση: Πραγματοποιούνται αυτοψίες στις οποίες αποτυπώνεται η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα και περίπτερα. Επιπλέον πραγματοποιούνται αυτοψίες σχετικά με παράνομη υπαίθρια διαφήμιση. Σημειώνεται ότι η πραγματοποίηση συστάσεων θεωρείται δεδομένη από την υπηρεσία μας και ειδικότερα αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο κλιμάκια ελέγχου δημοτικών αστυνομικών συμμετείχαν σε μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης.
  8. Έλεγχος τήρησης των διατάξεων που αφορούν τη στάση και τη στάθμευση: Εποχούμενες περιπολίες επιτηρούν καθημερινά το βασικό οδικό δίκτυο της πόλης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε υπηρεσίες και δομές του Δήμου.
  9. Συμμετοχή στην εφαρμογή σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων – Πολιτική Προστασία: Οι δημοτικοί αστυνομικοί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αναλαμβάνουν δράση σε καθημερινή βάση, αντιμετωπίζοντας πολυεπίπεδες πλέον κρίσεις.

Ειδικότερα:

  • Σεισμός Ιουλίου 2019 – Καταγραφή σε ετοιμόρροπα κτήρια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
  • Πανδημία κορωνοϊού – Καθημερινός και συνεχής έλεγχος σε θέματα ασφάλειας και προσβασιμότητας πλατειών/αθλητικών εγκαταστάσεων/παιδικών χαρών. – Διευκόλυνση με τα γνήσια υπογραφής σε πολίτες με αδυναμία μετακίνησης.- Έλεγχος διαπίστωσης των συνοδευτικών μετακίνησης των πολιτών. – Συστάσεις απομάκρυνσης από χώρους συνάθροισης. – Συμμετοχή σε μικτά κλιμάκια με την Ελληνική Αστυνομία. – Εκτελούνταν έλεγχοι και συστάσεις σε καταστήματα και στις λαϊκές αγορές της πόλης.
  • Αντιπυρική περίοδος 2020 – Υπηρεσίες πυρασφάλειας όταν το επιτάσσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. – Αυτοψίες, ενημερώσεις αναφορικά με μελισσοκομική δραστηριότητα στο άλσος Βεϊκου, διαμονή ομάδων ρομά και κατασκευές/παραπήγματα. – Αυτοψίες σχετικά με μη καθαρισμένα ιδιωτικά οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα. – Άμεση δράση και συντονισμός για την κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης στο άλσος Βεΐκου τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet