Ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέας Ιωνίας στο Συνέδριο ECHOPOLIS 2018
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέας Ιωνίας στο Συνέδριο ECHOPOLIS 2018

Την τιμητική τους είχαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα η Νέα Ιωνία και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου ECHOPOLIS 2018 η υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και οικονομολόγος Βασιλική Μελέτη παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Χρήση Πράσινων Πόρων και Σχεδιασμός Δημοσίων Χώρων: η περίπτωση της Νέας Ιωνίας».

Στην ομιλία παρών ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης, που άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή την καταγραφή των ευκαιριών που χάθηκαν για να αναδείξει η πόλη την οικολογική της συνείδηση και να σχεδιάσει δημόσιους χώρους φιλικούς στον δημότη.

Η παράταξη ενημερώνει σχετικά: «Ως επιστημονική υπόθεση εργασίας η περίπτωση της Νέας Ιωνίας χρησιμοποιήθηκε για να καταδειχτεί η έλλειψη κάθε είδους σύγχρονων οικολογικών επενδύσεων, όπως οι ποδηλατόδρομοι, οι ποιοτικότεροι δρόμοι, τα “φιλικά” πεζοδρόμια και τα έργα προστασίας του πράσινου. Επίσης, οι αστικές αναπλάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα και οι παρεμβάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που απουσιάζουν παντελώς από τα κτήρια του Δήμου Νέας Ιωνίας».

Στην ομιλία της η κ. Βασιλική Μελέτη επισήμανε τον ρόλο των νέων τεχνολογιών, που αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο πράσινων δημοτικών δράσεων, ώστε να αλλάξει η συμπεριφορά του δημότη προς τη βιώσιμη αειφόρο κατεύθυνση, θέση την οποία, όπως επισημαίνει η παράταξη, ο σημερινός επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, υποστηρίζει σθεναρά με κεντρικό άξονα την επιδίωξη «να μετατραπεί η Νέα Ιωνία σε “Έξυπνη πόλη” μέσα από ένα άλμα ανάπτυξης, που σχεδιάζει λεπτομερώς στο πρόγραμμά του».

Πώς η Νέα Ιωνία θα γίνει «Έξυπνη Πόλη»

Ως υποστηρικτής της τεχνολογίας, που υπηρετεί τον πολίτη και βελτιώνει την καθημερινότητά του σε επίπεδο Δήμου,  ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, οργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 – δίπλα στο ΚΕΠ) με θέμα «Νέα Ιωνία – Προοπτική και δυνατότητες για άλμα εξέλιξης σε Έξυπνη πόλη».

Στη διάρκειά της, κορυφαίοι τεχνοκράτες και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης που εφαρμόζουν ήδη με επιτυχία δομές και τεχνολογία «Έξυπνων πόλεων», θα αναλύσουν εργαλεία διαδραστικά, εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα του δημότη και τρόπους εκσυγχρονισμού των δημοτικών υπηρεσιών, που εκμηδενίζουν το χρόνο ανταπόκρισης στα αιτήματα των κατοίκων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον ανοιχτό διάλογο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου για την κατάρτιση των προγραμματικών της θέσεων, μέσα από εποικοδομητική διαβούλευση και ενημέρωση των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet