Ποδηλατική βόλτα στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ποδηλατική βόλτα στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Μία «διαφορετική» ποδηλατική βόλτα για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών 2022» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τον Δήμο Νέας Ιωνίας και τον οργανισμό Kidical Mass Greece.

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», τα παιδιά, και όχι μόνο, θα κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες. «Ας τα δείξουμε λοιπόν τι σημαίνει μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Για τη μέρα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, οι ποδηλάτες που θέλουν να συμμετέχουν θα μπορούν να έρθουν από πολλές περιοχές της Αθήνας έχοντας την επιλογή να κατεβούν στον ηλεκτρικό σταθμό της Νέας Ιωνίας με τα ποδήλατα τους, όπου στα 50μ. θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του πρώτου Κidical Mass στην Ελλάδα.

Αν επιθυμούν μπορούν, επίσης, να επιβιβαστούν στο ηλεκτρικό σταθμό Ειρήνη (ΟΑΚΑ) που είναι και ο καθορισμένος ο τερματισμός της εκδήλωσης έτσι ώστε να μετακινηθούν στην κατεύθυνση που επιθυμούν.

Η δράση περιλαμβάνει ποδηλατοδιαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων, που σχεδιάζεται να ξεκινήσει από το ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας, να κινηθεί επί της Ραμνούντος, να ανέβει από Βυζαντίου, πλατεία Παναιτωλίου και θα καταλήξει μέσω του πεζόδρομου της Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Επίσης, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στο τέλος της γνωριμία με την αγωνιστική ποδηλασία και ακαδημιών ποδηλατικών συλλόγων αναγνωρισμένων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσα στο χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet