Μαζική συμμετοχή γονέων στη σύσκεψη-συζήτηση των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή γονέων στη σύσκεψη-συζήτηση των Κ.Ο. Νέας Ιωνίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Με τη μαζική συμμετοχή γονέων, όπως αναφέρουν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας, Περισσού και Καλογρέζας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου η σύσκεψη-συζήτηση με θέμα «Τα σχολεία ανοίγουν – Ποιος θα προστατέψει τα παιδιά μας;»

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών που έχει λάβει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων, προβάλλοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για σειρά μέτρων που διεκδικούν Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες γονιών, όπως τάξεις έως 15 μαθητές κ.ά.».

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΚΕ για «το σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε μόρφωση, σε αντιπαράθεση με τον νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, διαφοροποιεί το διδακτικό περιεχόμενο από σχολείο σε σχολείο και εμπλέκει στη λειτουργία του ιδιώτες-χορηγούς, ΜΚΟ κ.ά.».

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι Κ.Ο. εξηγούν ότι «οι σύλλογοι γονέων έθεσαν την αναγκαιότητα σε όλες τις βαθμίδες να αγκαλιαστούν από τους γονείς για να δημιουργηθούν κάστρα αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε σχολείο και να συγκροτηθεί ένα απροσπέλαστο τοίχος από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά. Ακολούθησαν ερωτήματα και πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους γονείς που μετέφεραν την πείρα από το ένα σχολείο στο άλλο».

Εισηγητές της συζήτησης ήταν η Βούλα Τσίγκα, μέλος της Τ.Ε. Β/Δ Αθήνας και ο Αλέξανδρος Ματθαίου, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet