Προτάσεις για μείωση δημοτικών τελών το 2021 από την Ενότητα για τη Ν. Ιωνία που δεν «πέρασαν» από το Δ.Σ.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προτάσεις για μείωση δημοτικών τελών το 2021 από την Ενότητα για τη Ν. Ιωνία που δεν «πέρασαν» από το Δ.Σ.

Η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκόστη, ενημερώνει ότι κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Νοεμβρίου, ολοκληρωμένη πρόταση για το ύψος των ανταποδοτικών τελών του έτους 2021, καθώς και πρόταση επενδύσεων για τη λειτουργία της καθαριότητας της πόλης, αφού πρώτα εγκρίθηκε, όπως επισημαίνει ο συνδυασμός, από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι κύριοι άξονες της πρότασης της παράταξης στοχεύουν στη μείωση των δημοτικών τελών, με σκοπό την οικονομική στήριξη των δημοτών Νέας Ιωνίας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία με αναστολή εργασίας ή με αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει η Ενότητα, «στοχεύουν στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, στην επιστημονική οργάνωση της αποκομιδής απορριμμάτων, στην οργάνωση των υπηρεσιών στη διαχείριση φυσικών καταστροφών», ενώ είναι οι ακόλουθοι: 

  1. Μείωση των δημοτικών τελών για το έτος 2021 σε οριζόντια κλίμακα κατά ποσοστό 10% σε συνέχεια των δύο διαδοχικών μειώσεων που είχαμε προχωρήσει σαν διοίκηση από το έτος 2016.
  2. Μείωση (ή απαλλαγή) των δημοτικών τελών για τα ακίνητα των κατοίκων της Νέας Ιωνίας οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις (και εκτός Νέας Ιωνίας) που έχουν δηλωθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, λόγω της πανδημίας, με το ίδιο καθεστώς μείωσης (ή απαλλαγής) των ευπαθών ομάδων.
  3. Μελέτη αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (φυσικές καταστροφές).
  4. Μελέτη βελτιστοποίησης δρομολογίων αποκομιδής και χωροθέτησης κάδων.
  5. Προμήθεια δεύτερου πλυστικού μηχανισμού που μετατρέπει απορριμματοφόρο του Δήμου σε απορριμματοφόρο-πλυντήριο.
  6. Προμήθεια υδροφόρας.
  7. Επέκταση του υπάρχοντος δικτύου υπόγειων κάδων.
  8. Εκτυπώσεις εντύπων για προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης. 

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου αναγνωρίστηκε η ευστοχία των παρεμβάσεων που βελτιώνουν την πρόταση της δημοτικής αρχής, αλλά δεν ψηφίστηκαν οι βελτιωτικές προτάσεις από τις δημοτικές παρατάξεις», καταλήγει ο συνδυασμός του κ. Γκότση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet