Πρόβλημα σίτισης των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ν. Ιωνίας – Κόντρα Συλλόγου Γονέων και ΚΕΒΡΕΦΟ
Κοινωνία

Πρόβλημα σίτισης των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ν. Ιωνίας – Κόντρα Συλλόγου Γονέων και ΚΕΒΡΕΦΟ

Για προκλητική και εριστική αντιμετώπιση της προέδρου του ΚΕΒΡΕΦΟ (Κέντρα Βρεφονηπιακής Αγωγής) Ν. Ιωνίας, Ε. Γρίβα, κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/11.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί επίσημα σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ καλεί τις διοικητικές υπηρεσίες να δώσουν λύση.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 22/11 το Διοικητικό μας Συμβούλιο μαζί και με άλλους γονείς πήγαμε με καλή διάθεση στη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ (Κέντρα Βρεφονηπιακής Αγωγής), προκειμένου να ενημερωθούμε επίσημα σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη σίτιση των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς. Εκεί, ζητήσαμε συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, Ε. Γρίβα, ως την πλέον αρμόδια να μας ενημερώσει και να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματά μας. Δυστυχώς, όμως, συναντήσαμε μία προκλητική και εριστική αντιμετώπιση από την πρόεδρο, προφανώς για να κρύψει τις ευθύνες της. Και τι δεν ακούσαμε; Ότι δεν διαταράχθηκε ποτέ το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών, ότι μόνο για λίγες εβδομάδες δεν είχαν κρέας και κοτόπουλο, ότι ο κιμάς, που ευτυχώς δεν δόθηκε στα παιδιά μας, είχε μόνο λίγο λίπος παραπάνω, και, κυρίως, ότι η ίδια δεν έχει ευθύνη να ξέρει τι τρώνε τα παιδιά.

Θεωρούμε αδιανόητο το 2021 να ζούμε αυτές τις καταστάσεις, όπως δίχρονα και τρίχρονα παιδιά που μένουν στους σταθμούς από τις 08:00 μπορεί και ως τις 16:00 να μην έχουν σωστή και ολοκληρωμένη διατροφή και να στερούνται τα βασικά. Να παίζουμε κορώνα γράμματα την υγεία των παιδιών μας με τρόφιμα αμφίβολης ποιότητας που μεταφέρονται με αμφίβολα μέσα.

Εμείς, ως γονείς, απαιτούμε να λυθούν από χθες όποια προβλήματα διακόπτουν τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών μας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα υποδείξουμε τον τρόπο και τις απαιτούμενες διαδικασίες. Είμαστε σίγουροι ότι οι διοικητικές υπηρεσίες και το προσωπικό τους γνωρίζουν τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για το καλό των παιδιών μας.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Γνωρίζουμε ότι από τη φορολογία μας, τα δημοτικά τέλη, τις ασφαλιστικές μας εισφορές υπάρχουν πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που αναλογούν για να έχουν τα παιδιά μας τα βασικά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για την ασφάλεια, την υγεία και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε αυτά που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας. Αυτό είναι το μοναδικό μας κίνητρο και αυτός θα παραμείνει ο σκοπός μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet