Π. Μανούρης: Πρέπει να δοθούν εργαλεία και στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια
Κοινωνία

Π. Μανούρης: Πρέπει να δοθούν εργαλεία και στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Την ανάγκη να δοθούν και στους δήμους περισσότερα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, επεσήμανε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στην εσπερίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) με θέμα: «Ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Παναγιώτης Μανούρης στην ομιλία του τόνισε ότι ο Δήμος είναι υπερήφανος που φιλοξενεί αυτή την πρωτοβουλία της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της Αθήνας για τόσο κρίσιμο θέμα.

Όπως είπε, η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά. Ειδικά η ακρίβεια, σε βασικά προϊόντα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των οικογενειών ενώ οδηγεί σε απόγνωση τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Στη συνέχεια σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και η κεντρική διοίκηση που πρέπει να παρέμβει. Πρέπει να δοθούν εργαλεία και στους δήμους. Χρειάζονται πόροι και αρμοδιότητες ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβαση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σ αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντικός καθώς πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική να στέκεται δίπλα στους αδύναμους και να τους ενισχύει.»

Τέλος, μίλησε για τον θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο οποίος είναι πραγματικά αποτελεσματικός, αλλά δεν φτάνει. Συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία εξυπηρετεί πάνω από 600 ωφελούμενους ενώ ένας παρόμοιος αριθμός εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Δεν είναι όμως η λύση. Λύση είναι όλα αυτά τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, για ελέγχους στην αγορά, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet