ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: «Όχι» στην κρατική καταστολή – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13/3 στην πλ. Σημηριώτη Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: «Όχι» στην κρατική καταστολή – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13/3 στην πλ. Σημηριώτη Ν. Ιωνίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία εντείνεται πέρα από την καταστολή των κινητοποιήσεων και με περιπολίες αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες, όπως πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη με τον βίαιο τραυματισμό νεαρού περαστικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα περιστατικά βίας κατά των πολιτών, όπως αυτό της Νέας Σμύρνης, δεν είναι «μεμονωμένες περιπτώσεις» και «άτυχες στιγμές», που αντιμετωπίζονται με δηλώσεις για διερεύνηση και ΕΔΕ. «Είναι αναπόσπαστο μέρος της κρατικής βίας και καταστολής απέναντι στον “εχθρό λαό” για να εθιστεί στην παρουσία των ομάδων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, στις πλατείες, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και λαϊκές διαμαρτυρίες, με στόχο να υπομένει αδιαμαρτύρητα τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες χωρίς αντιδράσεις απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές», επισημαίνει ο Σύλλογος.

Με βάση, όσα προαναφέρονται, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις ενώσεις, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τη νεολαία της περιοχής ευθύνης του (Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση), να δώσουν απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης με μαζική συμμετοχή:

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 12:00, στην πλατεία Σημηριώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet