Σε αγωνιστική εγρήγορση σωματεία, σύλλογοι και φορείς στη Ν. Ιωνία
Κοινωνία

Σε αγωνιστική εγρήγορση σωματεία, σύλλογοι και φορείς στη Ν. Ιωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/4 η συνάντηση των εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Ν. Ιωνία, ύστερα από πρόσκληση του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», στο ανοικτό θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω  φορείς: ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας – Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» – Συνδικάτο Οικοδόμων – ΕΒΕ Ν. Ιωνίας – Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ – Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας – Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) – παράρτημα ΕΣΥΝ Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας – Ιωνικός Σύνδεσμος.

Οι εκπρόσωποι των φορέων έκριναν απαραίτητη τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, «μετά τη μεγαλειώδη και δυναμική συγκέντρωση και την πορεία λαού και νεολαίας στη Ν. Ιωνία στις 13 Μαρτίου και τις μαχητικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν στους όμορους Δήμους, με αφορμή την αστυνομική βία, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική, η οποία ενισχύει τα κέρδη των μεγάλων χωρίς να δίνει ευρώ για την προστασία της υγείας του λαού και την εκπαίδευση των παιδιών του», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από τη σύσκεψη προτάθηκε διεκδικητικό πλαίσιο που αφορά: 

  • Τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα νοσοκομεία.
  • Την ενίσχυση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας στην περιοχή μας  (π.χ: Υγεία, Ιατρικό Κέντρο, Ιασώ, Μετροπόλιταν), την εξασφάλιση της παραμονής του Κέντρου Υγείας στην περιοχή μας, με εύρεση επειγόντως νέου κτηρίου (π.χ: πρώην κινηματογράφος Αφροδίτη).
  • Τη διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος και την οικονομική ενίσχυση των ανέργων και των μικρών επαγγελματιών.
  • Το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας και επίταξη χώρων για την αραίωση των μαθητών, τον χαρακτηρισμό, την κατοχύρωση και αξιοποίηση οικοπέδων, κτηρίων, εγκαταλειμμένων εργοστασίων, για ίδρυση νέων σχολείων (π.χ: Στέγη Ανηλίκων), τον άμεσο μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.
  • Την ίδρυση χώρων αναψυχής – άθλησης – πολιτισμού (όπως πολιτιστικό κέντρο στο οικόπεδο της οδού Πάρσης).
  • Την αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Οι  εκπρόσωποι  των μαζικών φορέων ανανέωσαν το επόμενο αγωνιστικό τους ραντεβού με πρώτο σταθμό την Τετάρτη 7/04, στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και το Σάββατο 17 Απριλίου με μια μουσική διαμαρτυρία, που θα ξεκινήσει από τη λαϊκή του Περισσού και θα καταλήξει στον χώρο της οδού Πάρσης με μια ανοικτή συναυλία.

Ανάλογες μουσικές διαμαρτυρίες θα δρομολογηθούν και στους όμορους  Δήμους.

«Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, τον λαό και τη νεολαία να δώσουν και πάλι το αγωνιστικό τους παρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet