Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης στη Νέα Ιωνία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης στη Νέα Ιωνία

Σε εξέλιξη βρίσκονται στον Δήμο Νέας Ιωνίας οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης ή αλλιώς κάμπιας των πεύκων σε πευκόφυτα πάρκα, άλση, πλατείες, περιβάλλοντες χώρους σχολείων, αλλά και μεμονωμένα άτομα πεύκης σε δενδροστοιχίες της πόλης.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας έχει προβεί σε έλεγχο συνολικά 2.900 πεύκων που βρίσκονται μέσα στα όριά του, τα οποία φέρουν προσβολή από την Thoumetopoea pityocampa (κάμπια των πεύκων) και πλέον ψεκάζονται με βιολογικά εντομοκτόνα, φιλικά προς το περιβάλλον και εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα ωφέλιμα έντομα.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια καθώς και μετά το πέρας των ψεκασμών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων (προειδοποιητικές ταινίες σήμανσης με ενημερωτικά σημειώματα σε όλους τους χώρους ψεκασμών).

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας από πλευράς του Δήμου για την προστασία των πεύκων της πόλης από τις κάμπιες και τις βλαβερές, για τα δένδρα, συνέπειες στην ανάπτυξη αυτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet