Σε επιστημονική ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε η δήμαρχος Ν. Ιωνίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε επιστημονική ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε η δήμαρχος Ν. Ιωνίας

Στην ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023», που διοργάνωσε η International Forum Training & Consulting και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», συμμετείχε ως συντονίστρια η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου.

Συγκεκριμένα, στη 2η συνεδρία με θέμα «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διάσταση» συντόνισε μια εποικοδομητική συζήτηση με τοποθετήσεις των πολιτικών επιστημόνων Χρυσούλας Εξάρχου και Αντώνη Καρβούνη, καθώς και του δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, οι οποίοι αμφότεροι παρουσίασαν και ανέλυσαν καλές πρακτικές Δήμων που συμβάλλουν στην βέλτιστη δυνατή διοίκηση και αποτελεσματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου, στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Οι Δήμοι μας καλούνται να ενσωματώσουν ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές στο πεδίο δράσης τους, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και Περιφέρειες με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, με την ανάπτυξη μιας ισόρροπης σχέσης ανάμεσα στους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους».

Στην επιστημονική ημερίδα συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και δήμαρχοι, γενικοί γραμματείς, αντιδήμαρχοι, αιρετοί, στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών, τμημάτων Προγραμματισμού, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κ.λπ. από όλη την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet