Συγκίνησε η εκδήλωση για τα ΑμεΑ στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Συγκίνησε η εκδήλωση για τα ΑμεΑ στη Νέα Ιωνία

Μία βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, μια εκδήλωση που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με το καλωσόρισμα από την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, η οποία στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στη δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημειώνοντας στον χαιρετισμό της την αναγκαιότητα να σταθούμε αρωγοί και να αντιμετωπίσουμε τα άτομα με αναπηρία ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών που εγγυώνται την ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή όλων των συνανθρώπων μας με αναπηρία στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννη Κεχρή ο οποίος σημείωσε ότι εντείνονται οργανωμένα οι προσπάθειες ώστε να αναχαιτιστούν τα εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, αυτόνομη και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Η ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Όλοι Μοναδικοί, Όλοι Ίσοι» άρχισε με ένα συγκινητικό βίντεο του Δήμου Νέας Ιωνίας προς τους κωφούς της αίθουσας. Στη συνέχεια, ο πρώτος ομιλητής Στέργιος Σιούτης, ο καταξιωμένος τυφλός μαραθωνοδρόμος και διδάκτωρ Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου αναπτύσσοντας τις προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία. Ακολούθησε η ομιλία του κωφού εκπαιδευτικού νοηματικής γλώσσας Νίκου Γαλάνη προσεγγίζοντας την κώφωση και τη νοηματική γλώσσα, καθώς και η συγκινητική ομιλία της Γεωργίας Ελευθεράκη-Πέππα, συνταξιούχου εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες, η οποία αναφέρθηκε στον διπλό ρόλο εκπαιδευτικού και γονέα σε παιδί με ειδικές ανάγκες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τον διερμηνέα – εκπαιδευτικό Ματθαίο Φουφουδάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρενέβη ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αντώνης Καρβουνιάρης ο οποίος τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία δίνει έναν καθημερινό αγώνα για τη τήρηση της νομιμότητας στα πεζοδρόμια προκειμένου να μην εμποδίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με Αναπηρία στη Νέα Ιωνία, ενώ αποκάλυψε ότι πρόθεση του Δήμου είναι η εγκατάσταση «έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ.

Παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, η πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελική Δούκα και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet