Τι διεκδικεί ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» για την υγεία εργαζομένων και μαθητών
Κοινωνία

Τι διεκδικεί ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» για την υγεία εργαζομένων και μαθητών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 η σύσκεψη  φορέων της Νέας Ιωνίας, με τηλεδιάσκεψη, ύστερα από  κάλεσμα  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», με θέμα την προστασία της υγείας εργαζομένων και μαθητών, των μορφωτικών – εργασιακών δικαιωμάτων και του λαϊκού εισοδήματος.

Στη  σύσκεψη  συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους φορείς.

Οι ομιλητές επισήμαναν «τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη  μέτρων ως προς την προστασία της υγείας σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία και στα σχολεία, την έλλειψη μόνιμου και επαρκούς υγειονομικού – εκπαιδευτικού προσωπικού – καθαριστών/στριών,  καθώς και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε αναστολή -άνεργοι – μικροί επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι».  

Κοινή διαπίστωση όλων είναι η ανάγκη συντονισμού, αλληλεγγύης,  πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, στις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών Υγείας – Παιδείας – ΜΜΜ, συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ «ενάντια σε μια πολιτική που δε σέβεται την ίδια τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου και των παιδιών του, για χάρη των μεγάλων επιχειρήσεων, με πρώτη συμμετοχή στην απεργία της 26/11, προβάλλοντας το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet