Το ΚΕΠ Δήμου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν Κ. Χατζηδάκης και Γ. Γεωργαντάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το ΚΕΠ Δήμου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν Κ. Χατζηδάκης και Γ. Γεωργαντάς

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Νέας Ιωνίας επέλεξαν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να δουν από κοντά τη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, που διεκπεραιώνονται, μέσω των ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουλίου 2021, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, υποδέχθηκε στο ΚΕΠ της πόλης τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Γεωργαντά, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους για την πορεία των νέων ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χρησιμοποίησαν την υπηρεσία για την έκδοση βεβαίωσης απογραφής και στο τέλος συνεχάρησαν τους υπαλλήλους του ΚΕΠ του Δήμου για την άρτια οργάνωση και αποτελεσματική διεκπεραίωση και παροχή διοικητικών λειτουργιών προς τους πολίτες.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, η έκδοση ασφαλιστικής ικανότητας, η βεβαίωση απογραφής ή η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας είναι μεταξύ των υπηρεσιών που εδώ και λίγους μήνες παρέχονται στους πολίτες από τα ΚΕΠ με ταχύτητα και χωρίς ταλαιπωρία.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Βασική μας προτεραιότητα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και προχωρούμε με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να το πετύχουμε. Σήμερα, εδώ στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας, διαπίστωσα πως η συνεργασία του e-ΕΦΚΑ με τα ΚΕΠ αποδίδει πράγματι καρπούς. Οι πολίτες διευκολύνονται και εξυπηρετούνται γρηγορότερα και αυτό φαίνεται από τις συναλλαγές που γίνονται καθημερινά στα ΚΕΠ. Κυρίως όμως εξυπηρετούνται και εκείνοι οι συμπολίτες μας που δεν έχουν κοντά τους κάποιο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ, αλλά έχουν κοντά τους ΚΕΠ ή όσοι δεν γνωρίζουν ακόμα πώς να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ».

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε:

«Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη έχουμε από την πρώτη στιγμή θέσει έναν κεντρικό στόχο: την υλοποίηση πολιτικών που διευκολύνουν στην πράξη τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, την ενδυνάμωση τους μέσω της τεχνολογίας, τη διαρκή αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών. Προς επίτευξη αυτών, έχουμε αναπτύξει σειρά κοινών πρωτοβουλιών με το υπουργείο Εργασίας και τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η επικαιροποίηση του συνόλου των διαδικασιών αρμοδιότητας ΕΦΚΑ, που είχαν ενταχτεί στα ΚΕΠ. Σκοπός μας, οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω εναλλακτικών καναλιών, είτε ψηφιακά, μέσω του gov.gr και του e-EΦΚΑ είτε μέσω των φυσικών καταστημάτων του ΕΦΚΑ και των ΚΕΠ».

Η κ. Θωμαΐδου, από την πλευρά της, τόνισε:

«Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τα δυο υπουργεία αξιοποιεί τις νέες, ψηφιακές τεχνολογίες κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Το ΚΕΠ της πόλης μας, ένα από τα πρώτα ΚΕΠ στην Ελλάδα, καθώς λειτουργεί από το 2004, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό του Δήμου μας τον οποίο και προσαρμόζουμε σταδιακά στη νέα ψηφιακή εποχή, με νέες καινοτόμες υπηρεσίες που ενισχύουν τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό που οραματίζεται και στοχεύει η δημοτική αρχή μας.

»Ως Δήμος Νέας Ιωνίας συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε και να εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες μας με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Με τη συνεργασία όλων θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας».

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Γεωργαντάς και η κ. Θωμαΐδου περιηγήθηκαν στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας από τον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ, Λουκά Χριστοδούλου.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού και υφυπουργού παρέστησαν επίσης η διευθύντρια γραφείου υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μαίρη Γαλαζούλα, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αντώνης Καρβουνιάρης, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, καθώς και η γενική γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας, Αταλάντη Μιχελογιαννάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet