Χρ. Κανλής: Η πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας «μπαίνει στον γύψο»
Κοινωνία

Χρ. Κανλής: Η πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας «μπαίνει στον γύψο»

Στην 37η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την κατάργηση των εξόδων για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιωνικές Ημέρες», αλλά και μειώσεις σχεδόν στο μισό κωδικών για έξοδα εκδηλώσεων για παιδιά και νεολαία του Δήμου, αλλά και εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ για Πάσχα, Χριστούγεννα, απόκριες, ημέρα ηλικιωμένων, υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενότητα για τη Νέα Ιωνία Χρήστος Κανλής.

«Η δημοτική αρχή δεν μπαίνει στη διαδικασία να βρει εναλλακτικούς και ασφαλείς τρόπους για να στηρίξει τις πολιτιστικές δράσεις στην πόλη μας», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Είναι κατανοητός ο γενικότερος υγειονομικός προβληματισμός, αλλά οι έχοντες την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να ξεπερνάμε τέτοια εμπόδια».

Αρκετοί Δήμοι του Λεκανοπεδίου, ακόμα και σήμερα, προχωρούν σε πολιτιστικές προτάσεις με χρήση τεχνολογίας και αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας, όπως υλοποίηση σε μεγάλους χώρους με κατάλληλες αποστάσεις, χρήση μασκών κ.ά., τονίζει ο κ. Κανλής. Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι η διοίκηση του Δήμου προχώρησε στην ακύρωση των «Ιωνικών Ημερών» «χωρίς διάλογο με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, που παραδοσιακά συνδιοργανώνουν τη σημαντική αυτή πολιτιστική, κατάκτηση της πόλης μας». Το ίδιο ακριβώς που -όπως λέει- συνέβη και με την ακύρωση του «Φεστιβάλ Καραγκιόζη».

«Γίνεται φανερό ότι η πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας “μπαίνει στον γύψο”, με απουσία διαλόγου και δημιουργείται ένα κενό πολιτισμού. Θεωρώ ότι οι παραγωγικοί φορείς, όπως οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι δημοτικές παρατάξεις, διάφοροι σύλλογοι, αλλά και πολίτες, οφείλουμε να δώσουμε ώθηση στον σημαντικό αυτό τομέα» συνεχίζει ο δημοτικός σύμβουλος και συμπληρώνει:

«Ως πρώτο βήμα, πρότεινα στην Οικονομική Επιτροπή και κατά επέκταση στη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να διαθέσει τα χρήματα που θα επιβάρυναν το κόστος διεξαγωγής των “Ιωνικών Ημερών”, αλλά και ακόμη περισσότερα, στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τους συλλόγους να λύσουν λειτουργικά τους προβλήματα, αλλά και να προγραμματίσουν πολιτιστικές δράσεις με αυξημένη ασφάλεια ή και με χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, αφού ο Δήμος Νέας Ιωνίας παραιτείται από αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet