Χρυσό βραβείο για τον Δήμο Νέας Ιωνίας στα Best City Awards 2017
Ποιότητα Ζωής

Χρυσό βραβείο για τον Δήμο Νέας Ιωνίας στα Best City Awards 2017

Χρυσό βραβείο παρέλαβε ο Δήμος Νέας Ιωνίας στα Best City Awards 2017 και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Αξιοποίηση πράσινης & ανανεώσιμης ενέργειας» για το έργο «Γεωθερμικό Σύστημα Τηλεκλιματισμού και άλλες εφαρμογές ΑΠΕ».

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η ]τελετή απονομής των Best City Awards 2017, βραβεία που συνδιοργανώνουν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 250 εκπρόσωποι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και έντεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη. Τα βραβεία παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος του Euronews Νικολέτα Κρητικού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Πατούλης, με μήνυμά του σε βραβευμένους και συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η φετινή ανταπόκριση των Δήμων μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί κατ΄ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει για 2η χρονιά τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός  βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλωστε, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας».

Η βραδιά ξεκίνησε με τις απονομές των τιμητικών βραβείων προς τους:

  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τη συμβολή του στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.
  • Επιτροπή Καινοτομίας Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, για το έργο που επιτελεί  στην πραγμάτωση της έννοιας των «smart cities» στη χώρα μας. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.
  • Δήμος Τήλου για την «ενεργειακή επανάσταση» που υλοποιεί στο νησί.
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», για την προσφορά Free Wi Fi σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, που βελτιώνουν τις συνθήκες παραμονής των πολιτών σε αυτό. Το βραβείο παρέλαβε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Νάγια Μητσάκη-Γκουλάκη.

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Πατρέων, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Άργους – Μυκηνών, Χαλκιδέων, Αμαρουσίου, Ηρακλείου Κρήτης, Γλυφάδας, Χανίων, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ραφήνας – Πικερμίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Μεταμόρφωσης, Ιλίου, Παλαιού Φαλήρου, Φαρσάλων, Λέσβου, Νέστου, Πειραιά, Νέας Ιωνίας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Ηλιούπολης, Βριλησσίων, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Έδεσσας, Καλαμάτας, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, καθώς, επίσης, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από πλευράς εταιρειών και φορέων, Gold βραβείο απέσπασαν οι: WWF Hellas,  ΟΤS, NovelTech, ΤΕΜΑΚ, Swarco Hellas, ΔΕΔΙΣΑ Χανίων, GlobiLED, B. Kαυκάς και ILS Lighting & City Applications.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet